7 shenja që tregojnë që i vogli juaj ju do

Kopjon shprehjet tuaj të fytyrës. Shprehjet e fytyrës tuaj janë më ngjitëse për fëmijën tuaj se sa virusi më i ri. Ja sepse ai shpesh do të buzëqeshë kur ju buzëqeshni apo do të shfaqet i frikësuar kur frikësoheni juve. Ky pasqyrim fillon në periudhën menjëherë pas lindjes por shtohet në mënyrë dramatike midis moshës 9 dhe 18 muajsh.

Merr sinjale nga ju. Si do të reagojë fëmija juaj 1 vjeçar ndaj një elefanti që skuq një vezë në kuzhinën tuaj? Shanset janë që më parë ai t’ju shohë juve. Bota mund të jetë një vend i ndërlikuar dhe befasues për të voglin tuaj dhe ai i përdor reaksionet tuaja për ta kuptuar atë. Ai ju do juve dhe beson në mendimin tuaj.

Kopjon sjelljen tuaj. A përpiqet fëmija juaj i vogël që të hapë derën me çelësat e tua? A i rregullon flokët në pasqyrë si edhe juve? Thonë që imitimi është forma më e sinqertë e lajkatimit, por për fëmijët e vegjël është gjithashtu një formë e respektit dhe dashurisë.

Angazhohet bashkë me ju. Ec-e-jak-ja e cila ka filluar gjatë foshnjërisë tani është shumë më e sofistikuar. I vogli juaj tashmë dëshiron t’ju përgjigjet pyetjeve tuaja, të dëshmojë reagim-in tuaj ndaj asaj që po bën dhe t’ju tregojë në mënyrën e vet idetë e tij. E njohur si vëmendje reciproke sociale, kjo është një shenjë e lidhjes dhe besimit që ka i vogli juaj tek ju.

Ju përdor si bazën e vet. Në një mjedis të ri, i vogli juaj mund të alternojë eksplorim-in dhe kthimin në prehrin tuaj. Kjo është një shenjë e sigurt e besimit dhe lidhjes me ju. Ju jeni një vend i sigurt, që i jep atij siguri, sa herë që kthehet në të.

Kthehet nga ju për të shpëtuar. Ju po  ecni në mes të një parku kur një qen i madh afrohet me vrap. Ai ngre duart që ta merrni në krahë dhe ta mbani afër vetes. Ju beson se do ta ndihmoni, e kjo është një mënyrë për të shprehur dashurinë.

Kërkon komoditet nga juve. I vogli juaj mund të ngrejë dorën që ju ta puthni nga larg ose mund të fillojë të qajë në qoftë se ju nuk e përqafoni pasi niset e ngjit shkallët e para. Ai e di që mund të mbështetet tek ju dhe ju beson aq shumë saqë ju bën të ditur që ka nevojë për këtë.