Suplementet antioksidantë të cilat përmbajnë karotenoide kanë qenë të lidhura me një rritje të rrezikut të vdekjes nga kanceri i gjirit në gratë që janë duke u trajtuar nga kanceri.

Në studimin e parë sugjeruar për një dëm të mundshëm nga një antioksidant specifik i përdorur nga gratë me kancer të gjirit, studiuesit amerikanë gjetën një rrezik të dyfishtë në rritje të vdekshmërisë së kancerit të gjirit me përdorimin e shpeshtë të karotenoideve, krahasuar kjo me ato që nuk e përdornin. Karotenoidet përfshijnë substanca të tilla si vitamina A, alfa-karoten, beta-karoten, beta-cryptoxanthin, lutein, Lycopene dhe zeaxanthin.

Kërkuesit studiuan mbi 2200 gra, prej të cilëve 81% kishin marrë të paktën një lloj suplementi antioksidant, për 2 vjet pas diagnozë-s së tyre të kancerit (Kancer 2011; online më 27 shtator).

Studimi është ndërmarrë për shkak të shqetësimit se antioksidantë të caktuar mund të mbrojnë qelizat kanceroze kundër dëmtimeve nga kemioterapia dhe trajtimeve të rrezatim-it, uljen e efektivitetit të këtyre trajtimeve.

Kërkuesit gjithashtu gjetën një efekt mbrojtës të vitaminës C dhe vitaminës E ndaj rishfaqjes së tumor-it të gjirit, dhe vunë në dukje një prirje drejt reduktimit të rrezikut të vdekjes nga ndonjë shkak me vetëm suplementet e vitaminës E. Asnjë efekt nuk ishte parë me përdorimin e  multi-vitaminave.