Ngadalësimi i përparimit të bunioneve mund të ketë një efekt të dobishëm që shtrihet përtej lehtësimit të dhimbjeve në këmbë, thonë kërkuesit nga Britania e Madhe.

(Bunioni është si një gungë e përqendruar në gishtin e madh).

Në një studim 6 vjeçar të realizuar tek 3000 njerëz në Angli, studiuesit gjetën se 36 % e njerëzve me bunione jo vetëm raportuan dhimbje në këmbë, por kishin gjithashtu më shumë gjasa që të vuanin nga mesi, ijet dhe dhimbjet në gju. (Kujdesi i Artritit Res 2011; 63: 396-404).

Një ndikim i konsiderueshëm është vënë re nga bunionet në shëndetin e përgjithshëm, vitalitetin, funksionin shoqëror dhe shëndetin mendor. Kjo mund të shoqërohet me efektin e bunioneve në ecje dhe ekuilibër, si dhe në vështirësitë blerëse të këpucëve estetikisht të këndshme, thanë studiuesit.