Klikoni në artikujt e mëposhtëm për të mësuar se si alergjitë ndikojnë sytë tuaj.

Konjuktivitet

Çfarë është konjuktiviti? Konjuktivit-i është një inflamacion i indeve përreth syve dhe kapakëve të tyre—konjuktivë-s. Është një gjendje e shpeshtë dhe mund të jetë shumë […]

Alergjia: Alergjia e kontaktit të syve

Shumë produkte kozmetike, p.sh. manikyri, mund të shkaktojë alergji kontakti (një reaksion alergjik shkaktuar nga kontakti fizik me substanca të caktuara) të kapakëve të syrit. […]

Lëndimi i syve

Nganjëherë secili prej nesh ka lëndim të syve. Kjo është shqetësuese, por fatmirësisht zakonisht jo serioze. Shkaku më i shpeshtë është konjuktiviti, një inflamacion i […]

Alergjitë e pranverës

Pranvera është stina që zakonisht na shkon në mendje, kur bëhet fjalë për alergji-të sezonale. Ndërkohë që pemët fillojnë të lulëzojnë dhe polenet fillojnë të […]

Lotët

Lotët zakonisht shoqërojnë njerëzit kur ata qajnë për shkak të mërzitjes, lëndimit ose dhimbjes. Por sytë prodhojnë lotë në mënyrë të vazhdueshme. Lotët janë të […]

Glaukoma: Cilat janë simptomat

  Forma më e zakonshme është glaukoma kronike. Ajo nuk shfaq asnjë simptomë derisa në një fazë të mëvonshme përjetohet humbja e shikimit. Dëmtimi zhvillohet […]

Alergjia e syve: Kurimi

Përgjithësisht simptomat e alergji-së së syve janë të lehta për t’u kuruar. Ato zakonisht bëhen më mirë me trajtime të thjeshta që ju mund të […]

Konjuktivitet: Keratokonjuktivite atopike

Atopi është një fjalë që doktorët e përdorin për alergjinë, por me një ndjeshmëri të madhe të trashëguar ndaj alergjen-ëve mjedisorë (që është alergji e […]

Konjuktiviteti: Konjuktiviteti alergjik

Konjuktiviti alergjik mund të prekë jo vetëm sytë por edhe hundën, dhe kjo njihet nga doktorët si rhino-konjuktiviti alergjik. Simptomat e syve përfshijnë skuqje, kruarje, […]