Zbuloni më shumë rreth simptomave që shoqërohen me kafshimet e pickimet dhe se si mund t'i trajtoni ato.

Thumbi (shpimi) i bletëve

Shumicës së njerëzve do t’u qëllojë të thumbohen nga një bletë, të paktën njëherë në jetën e tyre. Zakonisht thumbimi i bletës prodhon një ënjtje […]

Kafshët shtëpiake dhe alergjitë që vijnë prej tyre

Çfarë i shkakton alergjitë e kafshëve? Reaksionet alergjike shkaktohen nga shumë lloje molekulash, veçanërisht proteina, të cilat quhen “alergjenë”. Të gjithë qentë përmbajnë alergjenë në […]

Heqja e këpushave (rriqërave)

Këpushat ushqehen me gjaku-n e njerëzve dhe kafshëve, dhe mund t’u transmetojnë sëmundje bartësve të tyre. Ata i bashkëngjiten lëkurës dhe shpesh gjenden nën ije, […]

Alergjitë nga shpimet e insekteve

Reaksionet alergjike më të zakonshme ndodhin nga shpimi i bletëve, grerëzave dhe milingonave. Shkalla e alergjive ndryshon gjerësisht, megjithatë, shumica e njerëzve që përjetojnë vetëm […]

Kafshimet dhe shpimet: Ndihma e parë

Kafshimi i merimangës kurrizkuqe •  Aplikoni një pako akulli për lehtësimin e dhimbjeve. •  Mos përdorni fasho që rritin presionin, pasi helmi udhëton shumë ngadalë […]

Tartabiqet mund të bartin baktere rezistente ndaj antibiotikut

Tartabiqet mund të quhen një rezervuar i fshehur për sa i përket rezistimit ndaj baktereve që përmbajnë ilaçet, paralajmërojnë studiuesit kanadezë në revistën e Sëmundjeve […]

Insekticidet për tartabiqet të lidhura me helmimin

Amerikanët të cilët po luftojnë me këtë dramë në rritje shkaktuar nga tartabiqet mund të përfundojnë të helmuar nga insekticidet, thotë një studim. Raportimet nga […]

Epidemia e tartabiqeve mbërthen SHBA dhe Kanadanë

Amerika e Veriut është nën kthetrat e pushtimit të një tartabiqi shumë të dëmshëm, ku kontrollorët në pothuajse çdo zonë të kontinentit raportojnë ballafaqimin me […]