Klikoni në artikujt e mëposhtëm për t’ju ndihmuar që të parandaloni alergjitë.

Mbrojtja nga astma dhe alergjitë – ekspozimi ndaj kafshëve përpara lindjes

Ekspozimi ndaj kafshëve para lindjes mund të mbrojë fëmijët kundër zhvillimit të astmës dhe alergj-ive, sugjeron një studim. Në atë që besohet të jetë studimi […]

Ndërgjegjësimi mbi alergjitë

Një alergji ndodh kur sistemi imunitar i trupit reagon mbi normën ndaj substancave të padëmshme (që quhen alergjenë). Këto substanca mund të jenë në ajër […]

Alergjitë e pranverës

Pranvera është stina që zakonisht na shkon në mendje, kur bëhet fjalë për alergji-të sezonale. Ndërkohë që pemët fillojnë të lulëzojnë dhe polenet fillojnë të […]

Alergjia – provoni shtëpinë tuaj

Nëse je alergjik nga pluhuri e mikro-gjallesat e shtëpisë, kafshët shtëpiake ose polen-i apo jo, ka disa hapa për të provuar shtëpinë në lidhje me […]

Astma dhe shtëpitë me nivel të ulët alergjenësh

Çfarë është një alergjen? Një alergjen është një substancë që krijon një reaksion alergji-k. Për shumë njerëz me astmë, ekspozimi tek substancat ndaj të cilave […]

Astma dhe alergjia

Për shumë njerëz me astmë është një alergji që sjell (shkakton) simptomat e astmës. Në fakt, alergjitë janë një shkaktar i astmës në 70–90% të […]

Intoleranca ndaj laktozës

Laktoza është një karbohidrat kompleks (sheqer) që është i pranishëm tek qumështi. Gjatë tretje-s, laktoza është e ndarë në dy sheqerna të thjeshtë, glukozë dhe […]

Lehtësimi i rinitit alergjik

Rinit alergjik do të thotë inflamacion i vijave të vrimave të hundës që pasojnë një reaksion alergjik — një reagim i madh i sistemit imunitar […]