Mësoni më shumë rreth kushteve irrituese të sinusit dhe rinitit alergjik duke përfshirë edhe sinozitin.

Riniti alergjik

Rinit alergjik do të thotë inflamacion i linjës së vrimave të hundës. Rinitet alergjike presupozojnë se inflamacioni shkaktohet më shpesh nga një alergji se sa […]

Streptokoku i grupit B dhe shtatzënia

Streptokoku i grupit B (strep i grupit B) është një bakter i zakonshëm që gjendet në trup. Ai është zakonisht i padëmshëm tek të rriturit. […]

Sinozitet (Sinusit)

Sinozit-i (Sinusit) mund të rezultojnë nga infeksioni ose alergji-a. Sinuset Sinus-et janë hapësira në kockat e kafkës që janë kryesisht plot me ajër. Funksioni i […]

Kur një e ftohur bëhet infeksion i sinuseve

Nuk ju ka ndodhur të merrni ndonjë infeksion të sinus-eve pas një të ftohure të keqe? Ai quhet sinusit. Pas një të ftohure ju jeni […]

Si trajtohet një infeksion i sinusit?

Si trajtohet një infeksion i sinusit?

Rrufa postnazale

Rrufa post-nazal-e ka të bëjë me kullimin e sekrecioneve të mukusit të hundës ose sinus-eve në fyt, duke shkaktuar shpesh kollë. Kur shoqërohet me kollë, […]

Imunoterapia: Trajtimi alergjisë së barit

Shumë njerëz ndjejnë simptoma shumë të rënda të alergji-së nga bari (rinit alergjik stinor) në pranverë. Kjo për shkak të alergjisë, zakonisht nga poleni i […]

Alergjia nga bari: Çfarë është ajo

Alergja nga bari njihet edhe si rinit alergjik. Zakonisht është një gjendje stinore dhe që rëndohet nga disa polen-e dhe fara barërash. Simptomat Simptomat e […]

Alergjia nga bari

Alergji-a nga bari, ose rinit alergjik stinor, mund të prekë një në 5 fëmijë ose të rinj. Meshkujt janë më shumë të prekur sesa femrat. […]

Lehtësimi i rinitit alergjik

Rinit alergjik do të thotë inflamacion i vijave të vrimave të hundës që pasojnë një reaksion alergjik — një reagim i madh i sistemit imunitar […]