Mësoni rreth alergjive ndaj ushqimeve dhe pijeve që ju dhe familja juaj mund të përjetoni.

Alergjia e kikirikut tek fëmijët

Alergji-a ndaj kikirikëve është alergjia më e zakonshme dhe serioze tek fëmijët. Rreth 3 në çdo 100 fëmijë parashkollorë janë alergjikë ndaj kikirikëve. Për arsye […]

Sëmundja Celiake

Sëmundja celiake është një gjendje që prek zorrën e vogël, e shkakuar nga një përgjigje imune anormale, ose ndjeshmëri, të një proteine dietike të njohur […]

Ushqimet alergjike janë në masën 10% tek fëmijët

Shkalla e alergji-ve ushqimore tek foshnjat tani është në krye me 10% dhe mund të lajmërojë sipas ekspert-ëve për një “epidemi alergjike”. Kërkuesit nga Spitali […]

Astma – qumështi dhe nënproduktet e tij

Mitet mbi mukusin Ekziston një pikëpamje e përgjithshme se njerëzit me astmë duhet të shmangin qumështin dhe nënproduktet e tij, pasi thuhet se ato nxitin […]

Udhëheqës vizual: Artikujt kryesor për kutinë tuaj të qetësimit të alergjisë

[ssba_hide]

Astma dhe ushqimi

Ushqimi apo pijet nuk janë shkaktarë të zakonshëm të astmës. Një reagim i pakëndshëm ushqimor, ka më shumë të ngjarë të përfshijë lëkurën ose sistemin […]

Gluteni dhe dieta pa gluten

Gluteni është një proteinë ​​që gjendet tek drithërat, veçanërisht tek gruri, elbi dhe thekra dhe nganjëherë tek tërshëra. Tek njerëzit me sëmundjen celiake, edhe sasitë […]

Alergjia e kikirikut: Shfaqja e vonshme e lidhur me rrezikun e anafilaksit

Fëmijët të cilët zhvillojnë alergji-në ndaj kikirikëve në një moshë relativisht të madhe mund të kenë një rrezik në rritje të anafilaksit (një reaksion alergjik […]

Intoleranca ndaj laktozës: Dieta ditore e panevojshme

Njerëzit e shqetësuar rreth intolereancës së laktozës i drejtohen rrezikut të shëndetit për kockat e dobëta nëse në mënyrë të panevojshme shmangin të gjitha ushqimet […]

Intoleranca ndaj laktozës

Laktoza është një karbohidrat kompleks (sheqer) që është i pranishëm tek qumështi. Gjatë tretje-s, laktoza është e ndarë në dy sheqerna të thjeshtë, glukozë dhe […]

Të sëmurët me ekzemë duhet të shmangin përbërësit ushqimor të produkteve të lëkurës

Mund të jetë papërgjegjshmëri që njerëzit me ekzemë të përdorin produktet për trajtimin e lëkurës që përmbajnë ingredientë ushqimorë, paralajmëroi një specialist. Specialisti i alergji-së […]

Sëmundja Celiake: Testet

Sëmundja celiake është një gjendje që prek zorrën e hollë, e shkaktuar nga një përgjigje imune anormal-e ose ndjeshmëri, tek një proteinë dietike e quajtuar […]

Alergjitë – më të zakonta tek fëmijët obezë

Përpjekjet për të ulur nivelet e obezitet-it tek fëmijët mund të ndihmojë edhe në reduktimin e sëmundjeve alergji-ke. Kërkuesit amerikanë krahasuan marrëdhënien e indeksit të […]