Mësoni rreth ndikimit që artriti mund të ketë në stilin e jetës tuaj

Osteoartriti i ijeve

Artrit do të thotë “inflamacion i nyjeve”. Ai shkakton dhimbje në nyjet e trupit si gjunjët apo ijet. Ka shumë lloje artritesh por osteoartriti është […]

Artritet: Përballimi i emocioneve

Ju jeni diagnostikuar me artrit dhe e pret ose jo kjo mund të jetë shkatërruese. Të mësosh se ke sëmundje kronike të çfarëdolloji mund t’i […]

Artritet: Ndihma dhe pajisjet për ndihmë

Të kesh artrit nuk do të thotë patjetër që jeni të kufizuar në veprimtaritë e përditshme — ka një varietet të produkteve që ndihmojnë në […]

Artritet: Adaptimi me vendin e punës

Nëse keni artrit, ju mund të ndjeni lodhje dhe padurim, ju mund të keni dhimbje dhe të ndjeni lodhje shumë shpejt. Kjo do të thotë […]

Artritet dhe moti

Lidhja e pranuar midis sëmundjeve dhe motit datohet afërsisht 400 vite p.e.s, theksuar nga Hipokrati. Që nga ajo kohë ka opinione konfliktuale në këtë çështje […]

Ushtrimet e artritit

Nëse vuani nga dhimbja e artrit-it, gjëja e fundit që doni të bëni janë ushtrimet fizike. Por studimet kanë treguar se ushtrimet reduktojnë dhimbjen e […]

Artritet dhe stresi

Stresi është përgjigje e trupit ndaj presionit dhe është pjesë e jetës së përditshme. Njerëzit me artrit janë veçanërisht pre e stresit, sepse kjo vjen […]

Artriti dhe të ushqyerit

Kërkuesit, për shumë dekada, kanë eksploruar lidhjet potenciale midis dietës dhe artrit-it, por përveç efektit të dietës së pasur me purina (purinë) në rastin e […]

Artriti reumatizmal dhe pirja e duhanit

Një numër studimesh tregojnë për një lidhje të qartë midis pirjes së cigareve dhe artriteve reumatizmale apo reumatoide. Artritet reumatizmale (AR) janë sëmundje që lidhen […]

Dieta e cermës

Për ata që vuajnë nga cerma një ndryshim i thjeshtë i tipeve të ushqimeve që hani mund të reduktojë frekuencën dhe shkallën e atakeve nga […]

Ushtrimet dhe artriti

Njerëzit me artrit duhet të ushtrohen. Edhe pse ushtrimet duhet të jenë vetëm një pjesë e planit të trajtimit, studimet kanë treguar se ushtrimet reduktojnë […]

Artritet: Përse ushtrimet mund të ndihmojnë të moshuarit

Koha, plagë-t e vjetra dhe zakonet e këqija bëjnë punën e tyre me rritjen e moshës. Shumë njerëz supozojnë se artrit-i vjen vetëm nga kalimi […]

Artriti: Seksi dhe intimiteti

Marrëdhëniet mund të jenë të vështira shumicën e kohës, por duke patur parasysh se artriti është një kondicion kronik është e kuptueshme se përse shumë […]