Zbuloni më shumë rreth artritit dhe formave të ndryshme që ai mund të marrë.

Psoriaza: Çfarë duhet të dini

Psoriaza (emri i plotë psoriaza vulgaris) është një kondicion i zakonshëm lëkure, që karakterizohet nga ngjyra e kuqe, luspa në lëkurë ose kruarje. Luspat janë […]

Cerma

Cerma është një tip i zakonshëm artriti dhe ka një ndarje unike të të qenit një nga kushtet më frekuent-e mjekësore përgjatë tërë historisë. Ndonjëherë […]

Tipet e artriteve

Ka më shumë se 150 tipe të ndryshme kondicionesh artritik-e. Shpeshtësia, vendi dhe ecuria e artriteve varion shumë nga një person tek tjetri, por në […]

Spondiloartropatitë

Çfarë janë spondiloartropatitë? Spondil-artropati-të janë një familje sëmundjesh kronike të nyjeve. Këto sëmundje shfaqën tek fëmijët dhe të rriturit. Ato përfshijnë spondilit-in ankilos, sindromën Reiter […]

Nyjet: Sinoviali

Një nyje sinoviale është tipi i nyjeve midis kockave që lëvizin përkundrejt njëra tjetrës, siç janë nyjet e gjymtyrëve (supet, ijet, bërrylat dhe gjunjët). Karakteristikë […]

Vështrim mbi artritet

Artrit do të thotë inflamacion i një a më shumë nyjeve. Është një term i përgjithshëm që përfshin më shumë se 100 kondicione të ndryshme. […]

Artritet reumatizmale

Artrit-i është zakonisht një term që përdoret për të përshkruar inflamacion-in (dhimbjen dhe ënjtjen) e kyçeve të trupit. Artriti reumatoid (AR) është një tip i […]

Osteoartriti

Osteoartrit-i, gjithashtu i njohur si sëmundja degjenerative e nyjeve ose artriti degjenerativ, është më i zakonshmi i gjendjeve të artrit-it. Gjendja tenton të zhvillohet më […]

Artriti kronik juvenil

Statistikat tregojnë se përafërsisht një në 1000 fëmijë është prekur nga artriti kronik juvenil. Kjo mund të ndodhë në fëmijët e çdo moshe, por së […]

Artritet: Çfarë janë ato

Kur njerëzit thonë se kanë “artrit” ata zakonisht nënkuptojnë tipin më të zakonshëm të artriteve, osteoartritin. Por, disa njerëz mund të kenë edhe artrit reumatoid, […]

Artritet: Si ndikojnë osteoartritet dhe artritet reumatizmale tek nyjet

Shikoni 3 nyjet e mëposhtme për të parë efektin e artrit-eve tek një nyje. Shikoni më poshtë për të krahasuar një nyje normale, të shëndetshme […]