Zbuloni më shumë rreth metodave të ndryshme që mund të përdorni për trajtimin e artritit, të tilla si kirurgjia, terapia alternative dhe medikamenteve të fundit.

Osteoartriti i ijeve

Artrit do të thotë “inflamacion i nyjeve”. Ai shkakton dhimbje në nyjet e trupit si gjunjët apo ijet. Ka shumë lloje artritesh por osteoartriti është […]

Dhimbja e artritit, COX-2 dhe inflamacioni

Një grup ilaçesh që quhen penguesit COX-2 (një formë ilaçi anti-inflamator josteroidal), janë prodhuar për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve dhe inflamacion-it të osteoartrit-eve […]

Ushtrimet e artritit

Nëse vuani nga dhimbja e artrit-it, gjëja e fundit që doni të bëni janë ushtrimet fizike. Por studimet kanë treguar se ushtrimet reduktojnë dhimbjen e […]

Artritet: Terapitë fizike

Një numër profesionistësh të shëndetit dhe praktikues ofrojnë terapi fizike si një mënyrë për lehtësimin e dhimbjeve të shoqëruara nga artritet. Këto përfshijnë fizioterapinë dhe […]

Udhëheqës vizual: Artriti i gjurit: Ushtrime për lehtësimin e dhimbjeve

[ssba_hide]

Osteoartritet nuk ndihmohen nga glukozamina dhe kondroitina

Sipas një studimi (BMJ 2010; 341: c4675 online) suplementet e glukozaminës dhe kondroitinës nuk janë më të mira se placebo-t (një produkt që duket si […]

Ilaçet jo steroide anti-inflamatore (IJSAI) dhe Artritet

Shumë njerëz me artrit kronik ndihmohen duke marrë një nga ilaçet josteroidale anti-inflamatore, që njihen shkurt si IJSAI (NSAID-Nonsteroidal anti-inflammatory drug). Edhe pse njihen me […]

Glukozamina dhe kondroitina në trajtimin e artriteve

Glukozamina and kondroitina, të marra veç e veç ose në kombinim, janë përdorur gjerësisht si suplemente dietike për osteoartrit-et. Për shume vite ato janë përdorur […]

Injeksionet kortikosteriode

Kortikosteroidet (që njihen edhe si steroidë) jane ilaçe që mund të përdoren në trajtimin e inflamacion-it. Kur kortikosteriodet injektohen në ose përreth zonës që dhemb, […]

Rrathë bakri dhe manjetikë për artritet

Prodhuesit e rrathëve të bakrit shpesh thonë se produktet e tyre mund të ndihmojnë në dhimbjet që shoqërojnë artrit-et. Disa thonë se bakri shpërbëhet ngadalë […]

Trajtimi i artriteve me mjete lokale bimore

Disa mjete lokale bimore (që vendosen në lëkurë) përdoren zakonisht edhe për trajtimin e artrit-eve. Disa prej tyre përmbajnë përbërës për nxehjen e lëkurës, ndërsa […]

Artritet dhe ndërhyrja kirurgjikale: Zëvendësimi i gjurit

Forma më e përhapur e artrit-eve është osteoartrit-i (OA). Kjo vjen nga dëmtimi i kartilagës (një substancë e butë mbrojtëse) në fund të kockave atje […]

Artritet dhe ndërhyrja kirurgjikale: Zëvendësimi i ijeve

Ndërhyrja kirurgji-kale nuk është ndonjë gjë e pëlqyeshme për disa njerëz me artrit, sepse ka një diferencë të madhe midis jetës normale dhe kushteve ligështuese. […]

Akupunktura efektive në osteoartritin e gjurit

Akupunktura është një alternativë e aplikueshme për kirurgji-në e gjurit për shumë pacientë me osteoartrite të gjurit, sipas kërkuesve që kanë vlerësuar trajtimet në grup […]