Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të mësuar se si të përballeni nëse foshnja, fëmija apo adoleshti/ja juaj ka astmë.

Astma dhe të porsalindurit

Tek foshnjat e porsalindura (sipas OBSH-së i porsalindur konsiderohet fëmija gjatë katër javëve të para të lindjes), shpesh është e vështirë për të dalluar astmën […]

Astma: A është e trashëguar?

Një sasi e konsiderueshme kërkimesh është duke u zhvilluar në mbarë botën  për të mundësuar dhënien e një përgjigje kësaj pyetjeje. Ne tashmë e dimë […]

Astma: Bebet në çerdhe jo me më pak mundësi për të zhvilluar astmën në fëmijëri

Tendenca e të shkuarit në çerdhe gjatë fëmijërisë nuk është protektive ndaj astmës në fëmijërinë e vonë, treguan kërkuesit (Am J Respir Crit Care Med, […]

Suplementet folate në shtatzëninë e vonë rrisin rrezikun e astmës së fëmijëve

Gratë mund të paralajmërohen gjatë shtatzënisë kundër përdorimit të suplementeve folate, thonë ekspert-ët. Veçanërisht, ato janë paralajmëruar që suplementet folate të mos merren gjatë shtatzënisë […]

Të ushqyerit me gji zvogëlon rrezikun e astmës tek fëmijët

Të ushqyerit me gji duket se të mbron kundër zhvillimi të astmës, pavarësisht historisë familjare të alergji-së. Ndërkohë që disa gjetje të mëparshme sugjeruan që […]

Mbrojtja nga astma dhe alergjitë – ekspozimi ndaj kafshëve përpara lindjes

Ekspozimi ndaj kafshëve para lindjes mund të mbrojë fëmijët kundër zhvillimit të astmës dhe alergj-ive, sugjeron një studim. Në atë që besohet të jetë studimi […]

Testi i funksionimit të mushkërive tek fëmijët

Testet e funksionimit të mushkërive (pulmonar) janë kryer për një sërë arsyesh tek fëmijët. Ato mund të ndihmojnë në marrjen e diagnozë-s dhe përcaktimin e […]

Menaxhimi i astmës për nxënësit

Shkollat suportuese të astmës aktivisht mbështesin të gjithë komunitetin e shkollave në menaxhimin e astmës. Kriteret për akreditimin në Shkollën Suportuese të Astmës: Kurrikulumi i […]

Astma tek adoleshentët

Përballja me astmën mund të jetë e vështirë për këdo, dhe për adoleshentët shpesh është e shoqëruar nga sikleti dhe konfuzion-i. Këtu janë disa këshilla […]

Astma tek fëmijët nën 5 vjeç

Astma është relativisht e zakonshme tek fëmijët nën 5 vjeç. Edhe pse kjo është një gjendje e rëndë shëndetësore, astma mund të jetë edhe e […]