Mësoni në lidhje me rëndësinë e mbajtjes së një mënyre jetese të shëndetshme, nëse ju keni astmë.

Astma dhe pirja pasive e duhanit

Ju ndoshta tashmë e dini se në qoftë se ju keni astmë, ju nuk duhet të pini duhan. Po në lidhje me efektet e pirjes […]

Gratë shtatzëna neglizhojnë ilaçet e astmës

Grave në javën e 36 të lindjes që kanë bërë vizita në Spitalin Mbretëror të Grave në Melburn u është dhënë një pyetësor për të […]

Astma dhe të qenit aktiv

Aktiviteti i rregullt fizik është një pjesë e rëndësishme e menaxhimit të astmës, dhe kjo ndihmon për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe mirëqenien. […]

Astma dhe sportet konkuruese

Stërvitja është një ndikues i zakonshëm për simptomat e astmës. Megjithatë, astma dhe sporti mund të bashkëjetojnë me sukses, për aq kohë sa ju punoni […]

Astma: Stërvitja nxitëse e astmës

Edhe stërvitja është një shkaktar i përbashkët për simptomat e astmës, kjo nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet vetëm sepse ju […]

Stresi: Si ndikon në astmën tuaj

Shumë prej nesh përjetojnë stres në një periudhë të jetës, por për njerëzit me astmë, stresi dhe ankth-i mund të jenë një nga shkaktarët kryesor […]

Obeziteti dhe Astma

Është shumë e rëndësishme që ju të mbani një peshë ideale dhe një gjendje të mirë fizike nëse ju keni astmë. Të qenit mbipeshë mund […]

Astma: Ushtrimet mund t’ju ndihmojnë që të parandaloni atakun e astmës

Nga aktiviteti i rregullt fizik mund të përfitojnë njerëzit me astmë, ka zbuluar një studim (Am J Respir Crit Care Med, në shtypin e 2009). […]

Astma: A ju ndihmon noti?

Të paturit e astmës nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet. Një jetë e shëndetshme dhe të qenit në formë janë faktorë […]

Vetëkujdesi për Astmën

Informacion i Përgjithshëm Astma është një gjendje që prek frymëmarrjen dhe që ndikon në mushkëritë tuaja. Gjatë një ataku të astmës forcohen rrugët e frymëmarrjes, […]

Astma dhe Duhani

Duhani dhe astma nuk kombinohen mirë me njëra–tjetrën. Tymi i duhanit dëmton rrugët e frymëmarrjes të të gjithë duhanpirësve dhe ndaj atyre që janë të […]