Zbuloni se si të menaxhoni astmën dhe çfarë trajtimesh keni në dispozicion për t'ju ndihmuar në menaxhimin dhe trajtimin e astmës.

Astma dhe të qenit aktiv

Aktiviteti i rregullt fizik është një pjesë e rëndësishme e menaxhimit të astmës, dhe kjo ndihmon për të përmirësuar shëndetin tuaj të përgjithshëm dhe mirëqenien. […]

Astma dhe sportet konkuruese

Stërvitja është një ndikues i zakonshëm për simptomat e astmës. Megjithatë, astma dhe sporti mund të bashkëjetojnë me sukses, për aq kohë sa ju punoni […]

Testimi i funksionit të mushkërive

Testet e funksionit të mushkërive (pulmonar) kryhen për një sërë arsyesh: diagnostikimin e pengesave të udhëve ajrore, për të matur reagim-et ndaj trajtimeve për astmë […]

Astma: Stërvitja nxitëse e astmës

Edhe stërvitja është një shkaktar i përbashkët për simptomat e astmës, kjo nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet vetëm sepse ju […]

Anatomia e një sulmi astme

Si të shmangni një emergjencë astme Sulmet e astmës rrallë ndodhin pa paralajmërim. Njohja e shenjave të një sulmi të pritshëm ndihmon në parandalimin e […]

Frymëmarrja Buteyko për astmën

Çfarë është metoda Buteyko e frymëmarrjes? Sipas mjekut rus Konstantin Buteyko, njerëzit me astmë dhe të tjerë që kanë probleme me frymëmarrjen lëshojnë shumë dioksid […]

Metri i kulmit të rrjedhjes

Shumë njerëz me astmë për të menaxhuar astmën e tyre përdorin metrin e kulmit të rrjedhjes. Megjithatë, metri i kulmit të rrjedhjes mund të mos […]

Nebulizuesit dhe astma

Çfarë është nebulizuesi? Nebulizuesi (makina aerosol) është një pajisje që pompon ajër të presuar nëpërmjet një ilaçi të lëngshëm që konvertohet në një masë ajrore […]

Astma bronkiale dhe kardiake

Astma bronkiale është një mënyrë tjetër për të identifikuar astmën e zakonshme . Termi “bronkial” përdoret për të dalluar atë që mjekët e quajnë astma […]

Astma: Lista e kontrollit për shkaktarët e ndryshëm

Një shkaktues i astmës është çdo gjë që sjell ose përkeqëson simptomat e astmës. Shkaktuesit e zakonshëm të astmës mund të ndahen në afërsisht 2 […]

Pajisjet ndihmëse për astmën

Pajisja ndihmëse është e shkëlqyer për të ndihmuar në përmirësimin e shpërndarjes së barnave të thithura në mushkëri, të tilla si ato që përdoren për […]

Ashpërsia e astmës tek fëmijët lidhet me nivelin e ulët të vitaminës D

Zbulimi dhe trajtimi i nivelit të ulët të vitaminës D mund të jetë me dobi për fëmijët me astmë të ashpër që nuk u përgjigjen […]

Ilaçet thithëse për Astmën: Si ta përdor pompën time

Ekziston një numër i pajisjeve të ndryshme për të marrë ilaçin e astmës në mushkëritë tuaja. Një nga më të përdorurat zakonisht është pompa aerosol […]

Aparatet thithëse të astmës

Medikamente thithëse të astmës janë thithur në përgjithësi përmes një aparati për thithje ilaçi ose një matës doze të ilaçit (MDI), me ose pa një […]

Astma dhe xanthine

Xanthinat janë një grup kimikatesh që përfshijnë kafeinë dhe theophylline, që ndonjëherë është përdorur në trajtimin e astmës. Theophylline Theophylline është një nga terapitë e […]

Astma dhe terapitë plotësuese

Shumë mund të mendojnë që astma është diçka e re në historinë e sëmundjeve dhe të gjendjeve por kjo nuk është e vërtetë. “Babait i […]

Astma

Çfarë është astma? Për shumë njerëz, astma është një problem serioz, kërcënues për jetën që kërkon një vëmendje të vazhdueshme. Edhe ato që kanë probleme […]

Astma: A ju ndihmon noti?

Të paturit e astmës nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet. Një jetë e shëndetshme dhe të qenit në formë janë faktorë […]