Mësoni rreth nxitësve të ndryshëm që prekin njerëzit me astmë dhe si mund t'i shmangni ato.

Astma dhe pirja pasive e duhanit

Ju ndoshta tashmë e dini se në qoftë se ju keni astmë, ju nuk duhet të pini duhan. Po në lidhje me efektet e pirjes […]

Astma dhe Gripi

Gripi, i njohur ndryshe si “influenca” është një gjendje virale infektive që prek kryesisht traktin respirator, por që shkakton simptoma të përgjithshme si dobësi, dhimbje […]

Astma dhe sportet konkuruese

Stërvitja është një ndikues i zakonshëm për simptomat e astmës. Megjithatë, astma dhe sporti mund të bashkëjetojnë me sukses, për aq kohë sa ju punoni […]

Astma – qumështi dhe nënproduktet e tij

Mitet mbi mukusin Ekziston një pikëpamje e përgjithshme se njerëzit me astmë duhet të shmangin qumështin dhe nënproduktet e tij, pasi thuhet se ato nxitin […]

Astma: Stërvitja nxitëse e astmës

Edhe stërvitja është një shkaktar i përbashkët për simptomat e astmës, kjo nuk do të thotë që ju duhet të shmangni ushtrimet vetëm sepse ju […]

Ndërgjegjësimi mbi alergjitë

Një alergji ndodh kur sistemi imunitar i trupit reagon mbi normën ndaj substancave të padëmshme (që quhen alergjenë). Këto substanca mund të jenë në ajër […]

Astma dhe ushqimi

Ushqimi apo pijet nuk janë shkaktarë të zakonshëm të astmës. Një reagim i pakëndshëm ushqimor, ka më shumë të ngjarë të përfshijë lëkurën ose sistemin […]

Stresi: Si ndikon në astmën tuaj

Shumë prej nesh përjetojnë stres në një periudhë të jetës, por për njerëzit me astmë, stresi dhe ankth-i mund të jenë një nga shkaktarët kryesor […]

Lidhja midis pijeve freskuese, astmës dhe bllokimit të mushkërive

Studiuesit kanë gjetur se konsumimi i niveleve të larta të pijeve freskuese shoqërohet me astmë dhe sëmundje pulmonar-e kronike bllokuese (COPD – chronic obstructive pulmonary […]

Vështrim mbi Astmën

Astma bronkiale është një kondicion kronik shëndeti i karakterizuar nga inflamacion-i i rrugëve të frymëmarrjes dhe mushkërive. Ky inflamacion i bën rrugët e frymëmarrjes shumë […]

Astma dhe Poleni

Në pranverë dhe verë shumica prej nesh duan që të shpenzojnë më shumë kohë jashtë shtëpisë. Megjithatë, për shumë njerëz me astmë, niveli i lartë […]

Astma dhe kafshët shtëpiake

Për shumë njerëz me astmë, kryesisht fëmijë, është një alergji që sjell (“shkakton”) simptomat e astmës së tyre. Në këto kushte, ekspozimi ndaj substancat përkundrejt […]

Astma dhe shtëpitë me nivel të ulët alergjenësh

Çfarë është një alergjen? Një alergjen është një substancë që krijon një reaksion alergji-k. Për shumë njerëz me astmë, ekspozimi tek substancat ndaj të cilave […]

Astma dhe refluksi gastro-ezofageal

Lidhja astmë–sëmundje gastro-ezofagale e refluksit (GORD) Në kërkimet mjekësore të kohëve të fundit është bërë përpjekje për të dhënë përgjigje për lidhjen midis dy gjendjeve […]

Astma dhe mikroorganizmat e pluhurit të shtëpisë

Mikro-organizmat e pluhurit të shtëpisë janë krijesa të vogla zakonisht të padukshme nga syri i njeriut — që janë të gjata rreth një e treta […]

Astma dhe alergjia

Për shumë njerëz me astmë është një alergji që sjell (shkakton) simptomat e astmës. Në fakt, alergjitë janë një shkaktar i astmës në 70–90% të […]

Astma: Lista e kontrollit për shkaktarët e ndryshëm

Një shkaktues i astmës është çdo gjë që sjell ose përkeqëson simptomat e astmës. Shkaktuesit e zakonshëm të astmës mund të ndahen në afërsisht 2 […]

Astma dhe Duhani

Duhani dhe astma nuk kombinohen mirë me njëra–tjetrën. Tymi i duhanit dëmton rrugët e frymëmarrjes të të gjithë duhanpirësve dhe ndaj atyre që janë të […]