Mësoni gjithçka rreth astmës dhe se si të shmagni ndikimin e saj në stilin e jetës tuaj.

Astma: Shtatzënia dhe të ushqyerit me gji

Nëse keni astmë, qenia shtatzënë ose të ushqyerit me gji nuk duhet të paraqesin probleme, nëse kryeni në mënyrë efektive kontrollet përkatëse. Më poshtë jepen […]

Medikamentet e Astmës së zakonshme, mund të rrisin rrezikun për t’u prekur nga Apnea e gjumit

Medikamentet e astmës së zakonshme, mund të rrisin rrezikun për t’u prekur nga apne (ndërprerja e frymëmarrjes) e gjumit. Kështu konkludon një studim i fundit. […]

Astma dhe njerëzit e moshuar

Astma nuk është sëmundje vetëm e fëmijëve, ajo mund të shfaqet edhe në moshë madhore. Simptoma klasike e astmës—kolla, marrja frymë me vështirësi, frymëmarrja e […]

Astma okupacionale dhe astma në vendin e punës

Çfarë është astma okupacionale? Mjekët ende po punojnë për përcaktimin në rang ndërkombëtar në lidhje me përkufizimin e astmës okupacionale, por astma që shkaktohet nga […]

Astma: Këndvështrim afatgjatë

Pavarësisht nëse ju apo fëmija juaj jeni diagnostikuar me astmë dhe jeni nën kushtet e mjekimit kronik, kjo mund të jetë pak shqetësuese. Për shumicën, […]

Astma: Si mund t’ju ndihmojë mjeku juaj

Nëse mendoni se keni astmë, është e rëndësishme që të kujtojmë se nuk duhet të jetoni me simptomat. Mjeku mund të diagnostikojë kushtet tuaja dhe […]

Astma dhe rrugët tuaja të frymëmarrjes

Më shumë se 2 milionë australianë janë të prekur nga astma bronkial-e, një kondicion që shkaktohet në rrugët e frymëmarrjes në mushkëri duke shkaktuar probleme […]

Astma dhe hipoteza e higjienës

Për shumë njerëz me astmë, është një alergji që sjell (shkakton) simptomat e astmës. Në fakt, alergjia është shkaku kryesor i astmës në 90% të […]

Alergjia – provoni shtëpinë tuaj

Nëse je alergjik nga pluhuri e mikro-gjallesat e shtëpisë, kafshët shtëpiake ose polen-i apo jo, ka disa hapa për të provuar shtëpinë në lidhje me […]

Vështrim mbi Astmën

Astma bronkiale është një kondicion kronik shëndeti i karakterizuar nga inflamacion-i i rrugëve të frymëmarrjes dhe mushkërive. Ky inflamacion i bën rrugët e frymëmarrjes shumë […]

Astma dhe Poleni

Në pranverë dhe verë shumica prej nesh duan që të shpenzojnë më shumë kohë jashtë shtëpisë. Megjithatë, për shumë njerëz me astmë, niveli i lartë […]

Astma dhe kafshët shtëpiake

Për shumë njerëz me astmë, kryesisht fëmijë, është një alergji që sjell (“shkakton”) simptomat e astmës së tyre. Në këto kushte, ekspozimi ndaj substancat përkundrejt […]

Astma dhe mikroorganizmat e pluhurit të shtëpisë

Mikro-organizmat e pluhurit të shtëpisë janë krijesa të vogla zakonisht të padukshme nga syri i njeriut — që janë të gjata rreth një e treta […]

Astma dhe alergjia

Për shumë njerëz me astmë është një alergji që sjell (shkakton) simptomat e astmës. Në fakt, alergjitë janë një shkaktar i astmës në 70–90% të […]