Përcaktimi i zakoneve të mira që në javët e para mund të reduktojnë problemet e gjumit të foshnjës suaj përpara se ato të fillojnë. Ju mund të mësoni fëmijën tuaj të flejë më shumë gjatë natës. Gjithashtu mund të mësoni më shumë rreth metodës Ferber, rreth djepave më të përshtatshëm dhe rreth fjetjes bashkë me bebin.

Elementët bazë të gjumit të foshnjave: Nga 3 deri në 6 muajsh

Në moshën 3 muajsh shumica e foshnjave flenë një total prej 15 orësh, duke përfshirë gjumin natën dhe dremitjet gjatë ditës. Një mundësi për të […]

Elementët bazë të gjumit të foshnjave: Nga lindja deri në 3 muajsh

Të porsalindurit (sipas OBSH-së i porsalindur konsiderohet fëmija gjatë katër javëve të para të lindjes) flenë shumë, zakonisht nga 16 deri në 17 orë në ditë. […]

Elementët bazë të gjumit të foshnjave: Nga 6 deri 9 muajsh

Nga mosha 6 muajsh shumica e foshnjave flenë një total prej 14 orësh në ditë dhe janë në gjendje të flenë për intervale të gjatë […]

Elementët bazë të gjumit të foshnjave: Nga 9 deri në 12 muajsh

Në moshën 9 muajsh, foshnjat zakonisht flenë rreth 14 orë në ditë, duke përfshirë dremitjen disa herë gjatë ditës për një apo dy orë.  Gati […]