Zbavitje në vaskën e madhe të banjës

Është koha ta kaloni fëmijën tuaj në vaskën e madhe? Ja se si duhet ta prezantoni atë me një zbavitje të madhe me përplasje duarsh e […]

Foshnjat mund të mbajnë mend fjalë të dëgjuara para lindjes

Studimet kanë treguar se ekspozimi i përsëritur i një “pseudo fjale” gjatë fazave të fundit të shtatzënisë shkakton reagimin e trurit të foshnjës ndaj saj. […]

Zakoni i ndjekjes së TV nga nënat e ardhshme mund të ndikojë në peshën e fëmijës

Ndjekja e TV gjatë vakteve të ushqimit dhe ushqyerja e fëmijëve mund të përgatisin terrenin për obezitet në fëmijëri. Kur një nënë e ardhshme i […]

Cigaret elektronike: Terapi apo biznes?

Cigaret elektronike janë fishekë ose enë tymosëse, që rimbushen apo zëvendësohen, të cilat mbajnë një lëng që përmban nikotinë, solventë dhe aroma. Kur një person […]

Shpjegim i porosive për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë

Çdo grua që pret një fëmijë mendon për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë. Disa e marrin shtatzëninë si licencë për të ngrënë sa të duan. […]

Suplementet folate në shtatzëninë e vonë rrisin rrezikun e astmës së fëmijëve

Gratë mund të paralajmërohen gjatë shtatzënisë kundër përdorimit të suplementeve folate, thonë ekspert-ët. Veçanërisht, ato janë paralajmëruar që suplementet folate të mos merren gjatë shtatzënisë […]

Defektet e spermës mund të lidhen me jetë më të shkurtër

Burrat me dy apo më shumë defekte në spermën e tyre kanë më shumë se dyfish rrezik të vdesin më herët. Burrat jo pjellorë për […]

A mund të zgjidhet gjinia e fëmijës që dëshironi të lindni

Pyetje: “Kam dëgjuar që ekzistojnë mënyra për të lindur një djalë, ose vajzë. Cilat janë këto teknika të zgjedhjes së gjinisë”? Pyetje: “Unë kam dëgjuar se ekzistojnë […]

Virusi i gripit të verdhë transmetohet nëpërmjet të ushqyerit me gji

Mjekët kanadezë kanë raportuar një rast ku është kryer vaksinim-i ndaj virusit  të gripit të verdhë tek gratë që ushqejnë me gji, dhe nëpërmjet së […]

Rreziku i autizmit është i lartë tek vëllezërit dhe motrat

Rreziku i foshnjave që të zhvillojnë autizëm në qoftë se ata kanë një vëlla apo motër me çrregullim është më e lartë sesa mendohej më […]

Folatet e lidhura me notat e mira në shkollë

Marrja e folateve në nivele të larta është e lidhur me performancën akademike tek adoleshentët, pavarësisht nga gjendja socio-ekonomike. Kërkuesit në Suedi kanë marrë mostra […]

Autizmi: Evidentohet preferenca për imazhet gjeometrike

Një preferencë për t’u përqëndruar në modelet gjeometrike është lehtësisht i dallueshëm tek foshnjat që janë në rrezik të autizmit. Kërkuesit amerikanë testuan 110 fëmijë […]

Mungesa e jodit ende e përhapur në gratë shtatzëna

Kërkuesit e shqetësuar theksojnë se mungesa e jodit është e përhapur në gratë shtatzëna edhe pse në bukë bëhen shtesa për të. Një studim ndërseksional […]

Lidhja e diabetit gjatë shtatzënisë me autizmin

Sipas një studimi të bërë në SHBA, nënat që kanë kushte metabolike duke përfshirë edhe diabetin e tipit 2 ose diabetin e shtatzënisë, presionin e […]

Diabeti i tipit 2 me rrezik më të ulët nga bulmetrat

Një studim sugjeron se fëmijët që konsumojnë bulmetra mund të reduktojnë në mënyrë sinjifikative zhvillimin e diabet-it të tipit 2 herët në jetën e tyre, […]

Obeziteti reduktohet tek fëmijët që ecin për në shkollë

Një kërkim i kohëve të fundit ka konfirmuar se të ecurit për të shkuar në shkollë shoqërohet me nivele të reduktuara në mënyrë sinjifikative të […]

Studim i ri: Fëmijët që lindin nga mamatë mbi 35 vjeç, janë më pak të rrezikuar për të patur disa defekte të caktuara lindjeje

Shpesh herë, gratë në të 30-at apo 40-at, dëgjojnë t’ju thuhet se shanset për të lindur fëmijë me një defekt në lindje, rritet me kalimin […]

Adoleshentët që harxhojnë më shumë kohë para ekranit kanë marrëdhënie të varfëra

Adoleshentët që kalojnë shumë kohë për të parë televizor ose duke përdorur kompjuterat kanë marrëdhënie të varfëra ndërpersonale, konfirmojnë kërkuesit  (Arch Pediatr Adolesc Med2010; 164: […]

Mësimi i fëmijëve me aftësi të kufizuar: Ekspertët largojnë lentet

Terapitë vizionare të tilla si optometria e sjelljes dhe përdorimi i lenteve të ngjyrosura nuk kanë vend në trajtimin e disleksi-së ose në aftësitë e […]

Termometrat infrared dështojnë në testin për fëmijët me ethe

Prova të reja kanë hedhur dyshime mbi saktësinë e termometrave infrared të lëkurës që janë përdorur për të zbuluar ethet tek fëmijët. Një studim Italian, […]