Çfarë është aborti dhe si të përballesh me të.

Procedurat e abortit

Lloji i procedurës së abort-it përdorur në ndërprerjen e ndërgjegjshme të shtatzënisë përcaktohet kryesisht nga fakti sa kohë ka një grua që është shtatzënë. Gjatë […]

Largimi i fijes fibroze mund të reduktojë abortin e përsëritur

Largimi i fibroid-eve që shtrembërojnë zgavrën e mitrës mund të rrisë mundësinë e të paturit të një fëmije të gjallë në një shtatzëni të mëvonshme, […]

Komplikimet gjatë lindjes

Një shtatzëni e cila ka përparuar pa ndonjë vështirësi të dukshme ende mund të t’ju hapë rrugën ndërlikimeve gjatë lindjes. Këtu janë disa nga shqetësimet […]

Përmasat e fetusit ndikojnë në rrezikun që foshnja të lind i vdekur

Një studim i fundit e lidh peshën anormalisht të ulët ose të lartë me mundësitë më të mëdha të vdekjes fetal-e. Ky studim i madh i […]

Aborti: Çfarë ndodh pas abortit

Pushimi pas një abort-i është i domosdoshëm. Është normale që të ndiheni fizikisht dhe emocionalisht të rënë. Nëse është e mundur merrni disa ditë pushim nga […]

Dështimi: Vështrim i përgjithshëm

Dështimi është humbja e një shtatzënie gjatë 20 javëve të para të saj. Zakonisht, është mënyra si trupi juaj e përballon shtatzëninë që ka pasur […]

Aborti – Përmbledhje

Kjo temë ka të bëjë me dhënien fund të një shtatzënie. Nëse keni pasur marrëdhënie seksuale të pambrojtura në 5 ditët e fundit dhe nuk […]

Dështimi

Sa i zakonshëm është dështimi? Dështimi (i njohur gjithashtu edhe si abort spontan) është rezultati i trishtuar i një përqindjeje të lartë të shtatzënive. Është […]

Shtatzënia molare

Një shtatzëni molare ndodh kur indi që normalisht bëhet fetus, në vend të kësaj bëhet një tumor anormal në mitër. Edhe se ai nuk është […]