Ky seksion i dedikohet nënave që janë në pritje të një fëmije. Artikujt e mëposhtëm do ju drejtojnë në zgjedhjen e doktorit më të mirë për ju. Do ju mësojnë gjithashtu se cilat janë hapat dhe testet e domosdoshme për mbarëvajtjen e shtatzënisë.

Ushtrimet Kegel

Çfarë janë ushtrimet Kegel? Ushtrimet Kegel janë ushtrimet që ju mund të bëni për të forcuar muskujt e dyshemesë së pelvisi-t, muskujt që mbajnë ureter-in, […]

10 dobitë e jogës para lindjes

Lini mënjanë egon tuaj dhe respektoni atë që trupi juaj është sot. Praktikoni dhembshurinë për veten tuaj dhe foshnjën. Joga e paralindjes është një nga […]

Rezusi negativ i gjakut dhe shtatzënia

Nëse keni gjak me rezus negativ (Rh-), fetusi juaj mund të jetë nën rrezikun e problemeve shëndetësore. Kjo është e vërtetë vetëm nëse fetusi juaj […]

A mundet që stresi juaj të ndikojë fetusin?

Siç rezulton, presioni i vazhdueshëm mund ta rrezikojë foshnjën tuaj. Sjellja e një njeriu të ri në këtë botë nuk është një detyrë e lehtë. […]

Pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme

Është vërtetuar se pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme dyfishon rrezikun që fëmijët të bëhen agresivë në moshën 5 vjeçare. Një studim i më […]

Të ngrënët shëndetshëm gjatë shtatzënisë

Ngrënia e ushqimeve të ndryshme dhe e një diete të pasur gjatë shtatzënisë është një nga mënyrat më të mira e të kujdesurit për veten […]

Disa gra shtatzëna hanë sa për dy

Gratë obez-e që janë shtatzënë besojnë që duhet të hanë sa për dy dhe ka gjasa që ta shtojnë edhe më shumë se sa duhet […]

Shtatzënia dhe vitaminat para lindjes

Cilat janë vitaminat e paralindjes? Një dietë e shëndetshme është gjithmonë një ide e mirë, veçanërisht gjatë shtatzënisë. Gjatë shtatzënisë është mirë të merren vitamina […]

Rezusi i gjakut

Gjaku i asnjë njeriu nuk është i njëjtë. Gjaku është i klasifikuar në një numër grupesh të ndryshme, më i njohuri është grupi ABO dhe […]

Gratë shtatzëna neglizhojnë ilaçet e astmës

Grave në javën e 36 të lindjes që kanë bërë vizita në Spitalin Mbretëror të Grave në Melburn u është dhënë një pyetësor për të […]

Astma: Shtatzënia dhe të ushqyerit me gji

Nëse keni astmë, qenia shtatzënë ose të ushqyerit me gji nuk duhet të paraqesin probleme, nëse kryeni në mënyrë efektive kontrollet përkatëse. Më poshtë jepen […]

Rreziku i listeriozës në shtatzëni

Bakteri i listerias është gjetur gjerësisht tek pluhuri, uji, bimët, ujërat e zeza dhe glasat e shpendëve. Listeria monocytogenes është një lloj specifik i listerias, që mund […]

Suplementet folate në shtatzëninë e vonë rrisin rrezikun e astmës së fëmijëve

Gratë mund të paralajmërohen gjatë shtatzënisë kundër përdorimit të suplementeve folate, thonë ekspert-ët. Veçanërisht, ato janë paralajmëruar që suplementet folate të mos merren gjatë shtatzënisë […]

Spektri i çrregullimit nga alkooli në fetus

Shumica e grave shtatzëna shqetësohen në lidhje me rrezikun e mundshëm të fëmijës së tyre nga ndonjë drogë apo ilaç që mund të marrin. Por […]

Streptokoku i grupit B dhe shtatzënia

Streptokoku i grupit B (strep i grupit B) është një bakter i zakonshëm që gjendet në trup. Ai është zakonisht i padëmshëm tek të rriturit. […]

Disa shenja të tjera që autizmi mund t’i shfaqë gjatë shtatzënisë

Fëmijët me autizëm shfaqin zona të vogla (arna) që tregojnë çrregullim të aktivitetit të trurit, në shtresat e jashtme të tij, sipas një studimi të […]

Lodhja e shtatzënisë: 6 mënyra për t’u ndjerë më pak e lodhur

Dobësimi, lodhja dhe rraskapitja, çfarëdo që ju ta quani atë, është një pengesë. Këtu ju do të gjeni se çfarë e shkakton lodhjen dhe çfarë […]

Probleme të fjetjes gjatë shtatzënisë

Si të gjendet pozicioni i duhur për të fjetur, të menaxhohet zgjimi natën (dhe nevoja juaj konstant-e për të urinuar) dhe të fitohet një e […]

Pozicionet e fjetjes gjatë shtatzënisë

Pyetje: “Unë zakonisht fle përmbys, por tashmë që po bëhem më e madhe, duket se do të kem probleme. A është e parrezikshme të fle në […]

Gërhitja gjatë shtatzënisë

A e rrëzoni shtëpinë çdo mbrëmje me simfoninë tuaj nokturne të hundës? Ja se çfarë duhet të dini lidhur më gërhitjen gjatë shtatzënisë dhe çfarë […]

Përmasat e fetusit ndikojnë në rrezikun që foshnja të lind i vdekur

Një studim i fundit e lidh peshën anormalisht të ulët ose të lartë me mundësitë më të mëdha të vdekjes fetal-e. Ky studim i madh i […]

Shëndeti gjatë shtatzënisë

Shtatzënia është një gjendje e natyrshme që përparon pa ndërprerje në pjesën më të madhe të grave. Para se të mbeteni shtatzënë, është e këshillueshme […]

Amniocenteza: Çfarë duhet të dini

Një amniocentezë është një test që përfshin futjen e një gjilpëre të hollë në barkun e një gruaje shtatzënë për të marrë një mostër të […]

Mbrojtja nga astma dhe alergjitë – ekspozimi ndaj kafshëve përpara lindjes

Ekspozimi ndaj kafshëve para lindjes mund të mbrojë fëmijët kundër zhvillimit të astmës dhe alergj-ive, sugjeron një studim. Në atë që besohet të jetë studimi […]