Sindroma Down

Kromozome-t përmbajnë të tërë materialin tonë gjenetik. Numri i saktë dhe vendosja e kromozomeve janë të rëndësishme për zhvillimin normal të personit. Sindroma Down është […]

Procedurat e abortit

Lloji i procedurës së abort-it përdorur në ndërprerjen e ndërgjegjshme të shtatzënisë përcaktohet kryesisht nga fakti sa kohë ka një grua që është shtatzënë. Gjatë […]

Largimi i fijes fibroze mund të reduktojë abortin e përsëritur

Largimi i fibroid-eve që shtrembërojnë zgavrën e mitrës mund të rrisë mundësinë e të paturit të një fëmije të gjallë në një shtatzëni të mëvonshme, […]

Shtatzënia dhe të qëndruarit në formë

Të qëndruarit në formë nënkupton gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Disa duhet të jenë në gjendje për të qenë pjesëmarrës në maratonë. Për […]

Spektri i çrregullimit nga alkooli në fetus

Shumica e grave shtatzëna shqetësohen në lidhje me rrezikun e mundshëm të fëmijës së tyre nga ndonjë drogë apo ilaç që mund të marrin. Por […]

Astma dhe Gripi

Gripi, i njohur ndryshe si “influenca” është një gjendje virale infektive që prek kryesisht traktin respirator, por që shkakton simptoma të përgjithshme si dobësi, dhimbje […]

Shëndeti dentar gjatë shtatzënisë

Shtatzënia mund të shkaktojë një sërë ndryshimesh në shëndetin oral, përfshirë gingivitin gjatë shtatzënisë (inflamacion i mishrave) dhe shtatzëninë epulis (një rritje të mishit të […]

Lëvizja e fetusit: Të ndjeni shkelmat e foshnjës tuaj

Kur duhet të filloj të ndjej lëvizjen e foshnjës time? Ju ndoshta nuk do ta ndjeni shkelmimin e foshnjës tuaj deri midis javës së 16-të […]