Keni dy vjet që përpiqeni të zgjeroni familjen me një fëmijë të dytë dhe nuk ja arrini? Më poshtë do të gjeni disa nga shkaqet dhe zgjidhjet e mundshme për këtë problem. Kontraceptivët e përdorur, duhanpirja, alkooli i tepërt dhe cilësia e ulët e spermës, janë disa nga faktorët që ndikojnë në shtatzëninë e dytë.

Çfarë duhet bërë lidhur me mungesën e pjellorisë sekondare?

Në qoftë se po përjetoni mungesën e pjellorisë sekondar-e, domethënë vështirësi për të mbetur shtatzënë me një fëmijë të dytë (apo të tretë), ja se […]

Mos pjelloria sekondare

Për dy vjet, ne jemi duke u përpjekur të kemi një fëmijë të dytë. A kemi ndonjë problem me pjellorinë? Po. Quhet mos pjellori sekondar-e […]

Shtatzënia: Kur duhet të keni fëmijën tjetër?

Metodat moderne të kontrollit të lindjes nënkuptojnë se shumica e çifteve mund të “planifikojnë” familjet e tyre. Ne ditët e sotme është evidente sidomos prirja […]

Rreziku i lindjes vaginale pas lindjes së parë cezariane

Kërkuesit sugjerojnë se rreziku potencial për nënën dhe beben për lindjen vagina-le pas një lindje të mëparshme me prerje cezariane mund të ketë qenë nënvlerësuar. […]

Planifikimi i shtatzënisë së dytë

Mendoni që jeni gati për një foshnjë të dytë? Janë disa faktorë që duhen marrë në konsideratë para se të planifikoni një shtatzëni të dytë. […]

Përgatitje për para konceptimin e një fëmije të dytë

Mund të jetë e vështirë të përgatiteni për një shtatzëni dhe një foshnjë të dytë ndërkohë që jeni një nënë me kohë të plotë por […]

Foshnja e dytë: Marifetet për të bërë seks fshehurazi

Ju kujtohen ato ditë kur seksi me bashkëshortin tuaj mund të ishte spontan? Kur ju mund të vendosnit në çast që të bënit një lojë […]

Ndihmojeni fëmijën tuaj të përgatitet për një vëlla apo motër të re

Përsëri shtatzënë? Meqenëse ju keni qenë një herë, ndoshta jeni familjare me protokollin e përgatitjes për një foshnjë. Përveç faktit që kësaj here, është edhe […]

A mund të zgjidhet gjinia e fëmijës që dëshironi të lindni

Pyetje: “Kam dëgjuar që ekzistojnë mënyra për të lindur një djalë, ose vajzë. Cilat janë këto teknika të zgjedhjes së gjinisë”? Pyetje: “Unë kam dëgjuar se ekzistojnë […]

Shtatzënia pas moshës 35 vjeç

Siç e thotë proverbi: Mosha nuk është gjë tjetër veç një numër. Por kur vjen puna për të mbetur shtatzënë dhe për të pasur një […]

A jeni gati për një tjetër?

Askush nuk mund t’i përgjigjet kësaj pyetje përveç jush, dhe ka shumë gjëra për t’u menduar. Vendimi juaj do të përfshijë shumë planifikim dhe përpjekje […]

Lloji i kontrollit të lindjeve i lidhur me kohën midis shtatzënive

Gratë që përdorin pajisje brenda mitrës dhe lloje të tjera të kontrollit afatgjatë e të kthyeshëm të lindjeve pasi kanë tashmë një fëmijë, ka më […]