Rreth 10% e çifteve kanë vështirësi në arritjen e një shtatzënie. Në artikujt e mëposhtëm do të gjeni shkaqet dhe trajtimet për infertilitetin tek meshkujt dhe tek femrat. Do të gjeni avantazhe dhe disavantazhe të të mbeturit shtatzënë në mosha të ndryshme, si dhe alternativat që keni nëse nuk mund të mbeteni shtatzënë.

Çfarë duhet bërë lidhur me mungesën e pjellorisë sekondare?

Në qoftë se po përjetoni mungesën e pjellorisë sekondar-e, domethënë vështirësi për të mbetur shtatzënë me një fëmijë të dytë (apo të tretë), ja se […]

Planifikimi i shtatzënisë

Planifikimi i shtatzënisë nuk nënkupton që të nxitoni për në dyqanin më të afërt të fëmijëve. Do të thotë që të keni kujdesin mjekësor përpara mbetjes […]

Kur duhet të bëni seks në qoftë se doni të mbeteni shtatzënë?

Koha është gjithçka. Sperma mund të jetojë për dy deri në tre ditë, por veza është në qarkullim për vetëm 12 deri në 24 orë. […]

Steriliteti femëror

Sterilitet-i është përcaktuar si mos krijimi i një konceptimi pas një marrëdhënie të rregullt seksuale prej 12 muajsh. Rreth një në 6 çifte kanë problemin […]

Procedurat e abortit

Lloji i procedurës së abort-it përdorur në ndërprerjen e ndërgjegjshme të shtatzënisë përcaktohet kryesisht nga fakti sa kohë ka një grua që është shtatzënë. Gjatë […]

Infertiliteti

Infertilitet është konsideruar paaftësia për të arritur shtatzëninë pas 12 muajsh të marrëdhënieve normale seksuale pa kontraceptivë. Sterilitet-i mund të prekë mashkullin apo femrën ose […]

Të mbeturit shtatzënë

Të paturit e një fëmije mund të duket gjëja më natyrale në botë, por për shumë kjo nuk është e tillë. Të mbeturit shtatzënë mund […]

Largimi i fijes fibroze mund të reduktojë abortin e përsëritur

Largimi i fibroid-eve që shtrembërojnë zgavrën e mitrës mund të rrisë mundësinë e të paturit të një fëmije të gjallë në një shtatzëni të mëvonshme, […]

Mos pjelloria sekondare

Për dy vjet, ne jemi duke u përpjekur të kemi një fëmijë të dytë. A kemi ndonjë problem me pjellorinë? Po. Quhet mos pjellori sekondar-e […]

Rezusi i gjakut

Gjaku i asnjë njeriu nuk është i njëjtë. Gjaku është i klasifikuar në një numër grupesh të ndryshme, më i njohuri është grupi ABO dhe […]

Shtatzënia: Kur duhet të keni fëmijën tjetër?

Metodat moderne të kontrollit të lindjes nënkuptojnë se shumica e çifteve mund të “planifikojnë” familjet e tyre. Ne ditët e sotme është evidente sidomos prirja […]

Vazektomia erektile: Pyetjet më të shpeshta

A mund të kem unë që jam beqar vazektomi? Po, vazektomi-a është mbartur në meshkujt beqarë. Nuk ka rëndësi nëse ju nuk keni patur fëmijë, […]

Shtatzënia: Përgatitja për shtatzëninë

Nëse po mundoheni që të mbeteni shtatzënë, duhet të takoheni me doktorin tuaj dhe të diskutoni për ilaçet që po merrni, dhe nëse janë apo […]

Dëmtimi i spermës nga laptopët me internet

Përdorimi i laptopit i lidhur me internetin nëpërmjet Wi–fi mund të zvogëlojë fertilitetin e meshkujve duke prekur kualitetin e spermës, sugjeroi një studim i ri […]

Defektet e spermës mund të lidhen me jetë më të shkurtër

Burrat me dy apo më shumë defekte në spermën e tyre kanë më shumë se dyfish rrezik të vdesin më herët. Burrat jo pjellorë për […]

10 mënyra për të rritur pjellorinë tek burrat

Në qoftë se po përpiqeni të keni fëmijë, shëndeti është një gjë e rëndësishme për baballarët e ardhshëm sa është edhe për nënat e ardhshme. […]

Steriliteti tek meshkujt

Sterilitet-i identifikohet si pamundësia për të konceptuar/fertilizuar pas 12 muajsh marrëdhënie të rregullt seksuale. Rreth një në 6 çifte mendohet të kenë një problem me […]

Ja si të mbeteni shtatzënë “me program”

Jeni duke u përpjekur të mbeteni shtatzënë? Mos u shqetësoni nëse kjo nuk ndodh shpejt. Thjesht do t’ju duhet të punoni me orarin. Ndërkohë që […]

Shtatzënia pas moshës 35 vjeç

Siç e thotë proverbi: Mosha nuk është gjë tjetër veç një numër. Por kur vjen puna për të mbetur shtatzënë dhe për të pasur një […]

Aborti: Çfarë ndodh pas abortit

Pushimi pas një abort-i është i domosdoshëm. Është normale që të ndiheni fizikisht dhe emocionalisht të rënë. Nëse është e mundur merrni disa ditë pushim nga […]

Dështimi: Vështrim i përgjithshëm

Dështimi është humbja e një shtatzënie gjatë 20 javëve të para të saj. Zakonisht, është mënyra si trupi juaj e përballon shtatzëninë që ka pasur […]

Kontracepsioni: Planifikimi familjar natyral

Çfarë është planifikimi familjar natyral? Planifikimi familjar është një alternativë e kontrollit të lindjes që përfshin abstenimin nga marrëdhëniet seksuale gjatë kohës që ju keni […]

8 shenja të hershme të shtatzënisë

Pyesni veten nëse jeni shtatzënë? Një test i shtatzënisë është mënyra me anën e së cilës do ta mësoni me siguri. Por në qoftë se […]

Cikli menstrual: Normal

Cikli menstrual është termi i saktë për ciklin (zakonisht çdo muaj), në të cilën trupi i një gruaje lëshon një vezë, përgatitet për fekondim të […]

Obeziteti redukton fertilitetin tek burrat

Obeziteti i meshkujve  mund të ketë një efekt dramatik në shanset e një çifti jopjellor për të patur fëmijë. Shkencëtarët kanë konkluduar se sa më […]

Mosha dhe pjelloria: Mbetja shtatzënë në të njëzetat

Koha është në anën tuaj në qoftë se po përpiqeni të mbeteni shtatzënë në të njëzetat tuaja, edhe biologjia po ashtu. Trupi juaj është i […]

Vezët, pjelloria dhe mosha: Si funksionojnë?

Pjelloria bie natyrshëm me rritjen e moshës së gruas, por rënia ka pak të bëjë me plakjen që ndodh në kocka, lëkurë dhe pjesën më […]

Si të mbeteni shtatzënë shpejt?

Ndoshta ju vërtet jeni e etur për të mbetur shtatzënë, ose ndoshta doni që lindja e foshnjës tuaj të jetë në një kohë specifike. Këtu […]