Ky seksion përmban guidën më të mirë për sa i përket informimit mbi lindjen e foshnjës suaj. Do të mësoni mbi shenjat e para për të kuptuar se jeni duke lindur, mbi medikamentet e mundshme për qetësimin e dhimbjeve, mbi kontraksionet Braxton-Hicks dhe mbi operacionin Cezarian. Të gjitha këto edhe më shumë do t’i gjeni në artikujt e mëposhtëm.

9 Ndryshime pas lindjes për të cilat askush nuk ju tregon

Pas lindjes së fëmijës, ju mund të zbuloni disa gjëra të çuditshme në trupin tuaj, për të cilat askush nuk ju ka paralajmëruar. “Përse askush […]

Lindja prematurë

Lindja përpara javës së 36-të të shtatzënisë quhet preterm labour, ose lindje prematur-ë. Lindja prematurë mund të shkaktojë lindjen e shpejtë të bebes. Kjo mund […]

Si duhet shtyrë gjatë lindjes: A duhet që trupi t’ju drejtojë juve?

A ka më shumë se një mënyrë për të shtyrë? Po, ka dy qasje shumë të ndryshme për shtytjen, presionin që nënat ushtrojnë në përgjithësi […]

Rezusi negativ i gjakut dhe shtatzënia

Nëse keni gjak me rezus negativ (Rh-), fetusi juaj mund të jetë nën rrezikun e problemeve shëndetësore. Kjo është e vërtetë vetëm nëse fetusi juaj […]

Gratë obeze kanë më shumë nevojë për lindje të detyruar

Një studim britanik tregon se gratë obez-e kanë më shumë mundësi të kenë shtatzëni të vonuar dhe kërkojnë lindje të detyruar më shumë se gratë […]

Lindja e bebeve me peshë të vogël

Bebet janë konsideruar me peshë të ulët lindjeje nëse ato peshojnë më pak se 2500 gr në lindje. Pesha e vogël e lindjes është e […]

A mund të nxitet procesi i lindjes në mënyrë natyrale?

Ekspertët e lindjeve nuk mendojnë se shumica e metodave shtëpiake në lidhje me këtë mund të funksionojnë. Ka vetëm një javë kohë deri në datën […]

Largimi i fijes fibroze mund të reduktojë abortin e përsëritur

Largimi i fibroid-eve që shtrembërojnë zgavrën e mitrës mund të rrisë mundësinë e të paturit të një fëmije të gjallë në një shtatzëni të mëvonshme, […]

Trupi juaj i pas shtatzënisë

Nuk është sekret që trupi juaj ndryshon shumë gjatë shtatzënisë, kështu që ju mund të pyesni se si do të dukeni pas lindjes së një […]

Rreziku i lindjes vaginale pas lindjes së parë cezariane

Kërkuesit sugjerojnë se rreziku potencial për nënën dhe beben për lindjen vagina-le pas një lindje të mëparshme me prerje cezariane mund të ketë qenë nënvlerësuar. […]

Zgjedhja cezariane: A është ajo për ju?

Juristja Mizel Green e përshkruan veten si një “planifikuese e përpiktë me personalitet të tipit – A”, kështu që kur erdhi koha të lindte fëmijën […]

Epidurali

Epidurali është një procedurë shpinore që çon anestezi-në ose ilaçet kundër dhimbjes në nervat që kanë dhimbje. Përdoret më shumë tek gratë që janë në […]

Komplikimet gjatë lindjes

Një shtatzëni e cila ka përparuar pa ndonjë vështirësi të dukshme ende mund të t’ju hapë rrugën ndërlikimeve gjatë lindjes. Këtu janë disa nga shqetësimet […]

Përmasat e fetusit ndikojnë në rrezikun që foshnja të lind i vdekur

Një studim i fundit e lidh peshën anormalisht të ulët ose të lartë me mundësitë më të mëdha të vdekjes fetal-e. Ky studim i madh i […]

Grisjet e perineumit

A është e zakonshme që të shkaktohen grisje gjatë një lindje vaginale? Po. Me hyrjen e foshnjës tuaj në botë, ju mund të përfundoni me […]

Shenjat e dhimbjeve të lindjes

A ka ndonjë mënyrë që unë të parashikoj se kur do të më fillojnë dhimbjet e lindjes? Në të vërtetë jo. Ekspert-ët nuk e kuptojnë […]