Nëse keni vendosur të mbeteni shtatzënë, pritja është gjëja e fundit që duhet të bëni. Filloni të mbani shënim ditët rreth ovulimit. Afërsisht 10 deri në 18 ditë nga 28 ditët e ciklit konsiderohen si më pjelloret. Artikujt më poshtë sugjerojnë çfarë duhet dhe nuk duhet bërë në periudhën kur doni të mbeteni shtatzënë.

Si ta dini kur jeni në ovulacion?

Kur ju jeni në ovulacion (ose çlironi një vezë nga vezorja), kjo vezë ka një shans që të fekondohet. Kur ajo vezë fekondohet, ju jeni […]

Planifikimi i shtatzënisë

Planifikimi i shtatzënisë nuk nënkupton që të nxitoni për në dyqanin më të afërt të fëmijëve. Do të thotë që të keni kujdesin mjekësor përpara mbetjes […]

Dieta e pjellorisë: Ushqimet që ju duhen për të mbetur shtatzënë

Kur vjen puna për të mbetur shtatzënë, thënia e lashtë “ju jeni ajo që hani” tingëllon e vërtetë. “Çfarë ju hani ndikon në gjithçka, nga […]

Kur duhet të bëni seks në qoftë se doni të mbeteni shtatzënë?

Koha është gjithçka. Sperma mund të jetojë për dy deri në tre ditë, por veza është në qarkullim për vetëm 12 deri në 24 orë. […]

Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë mund të rritë rrezikun e zemrës për foshnjën në të ardhmen

Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë (e cila vlerësohet rreth 15%), duhet të shihet si një tregues për rritje të rrezikut të goditjes së zemrës të […]

Këshilla për ata që harrojnë marrjen e pilulave kontraceptive

Këshillat për pacientët që harrojnë marrjen e pilulave kontraceptive oral po ndryshojnë, duke u bazuar në  numrin e pilulave të humbura në krahasim me masat […]

Shtatzënia pas moshës 35 vjeçare

Ndërkohë që shumë gra mbi 35 vjeç kanë shtatzëni normale, gjithsesi femrat e kësaj moshe kanë “konsiderata” të veçanta për shtatzëninë. Bërja e zgjedhjeve të […]

Diabeti dhe mbetja shtatzënë

Pasja e kushteve kronike si diabet-i kërkon monitorim të kujdesshëm të shëndetit gjatë shumicës së kohës dhe kjo bëhet edhe më e rëndësishme gjatë shtatzënisë, […]

Dieta e para shtatzënisë

Tashmë që po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, është koha për të hequr dorë nga disa zakone në ushqyerje. A po luftoni për të pasur një […]

Shanset për të pasur binjakë

Pyetje: “Po përpiqem të mbetem shtatzënë. Cilat janë shanset që të kem binjakë”? Nuk është e pazakontë kur ju përpiqeni të mbeteni shtatzënë, që t’i […]

Ngrënia e peshkut: Pro-të dhe Kundra-t

Është e rëndësishme të dini se çfarë peshku të merrni dhe çfarë nuk duhet të hani kur ju përpiqeni të mbeteni shtatzënë. Ushqimet e detit […]

Ja si të mbeteni shtatzënë “me program”

Jeni duke u përpjekur të mbeteni shtatzënë? Mos u shqetësoni nëse kjo nuk ndodh shpejt. Thjesht do t’ju duhet të punoni me orarin. Ndërkohë që […]

Shtatzënia pas moshës 35 vjeç

Siç e thotë proverbi: Mosha nuk është gjë tjetër veç një numër. Por kur vjen puna për të mbetur shtatzënë dhe për të pasur një […]

Cikli menstrual: Normal

Cikli menstrual është termi i saktë për ciklin (zakonisht çdo muaj), në të cilën trupi i një gruaje lëshon një vezë, përgatitet për fekondim të […]

Si të mbeteni shtatzënë shpejt?

Ndoshta ju vërtet jeni e etur për të mbetur shtatzënë, ose ndoshta doni që lindja e foshnjës tuaj të jetë në një kohë specifike. Këtu […]

Testi i ovulacionit

Lirimi i vezëve nga vezorja (ovulacion) është i kontrolluar nga i ashtuquajturi hormoni luteinizues (LH). Nivelet e LH rriten ndjeshëm rreth 24 në 36 orë […]

Heroina dhe shtatzënia

Shumica e drogave që merr një nënë do të depërtojnë në placentën dhe do të ndikojnë në fetus-in, ose do të jenë të pranishme në […]