A duhet të mbani një dietë organike gjatë shtatzënisë?

Mësoni se çfarë do të thotë në të vërtetë organike dhe nëse ushqimet organike ia vlejnë të paguhen më tepër gjatë shtatzënisë. Tashmë që jeni […]

A është dhënia e gjirit me të vërtetë zgjedhja më e mirë?

Shumë gra që nuk janë në gjendje të japin gji, ndjehen fajtore për këtë dhe shqetësohen se mund t’i privojnë fëmijët e tyre nga një […]

Të ngrënët shëndetshëm gjatë shtatzënisë

Ngrënia e ushqimeve të ndryshme dhe e një diete të pasur gjatë shtatzënisë është një nga mënyrat më të mira e të kujdesurit për veten […]

Disa gra shtatzëna hanë sa për dy

Gratë obez-e që janë shtatzënë besojnë që duhet të hanë sa për dy dhe ka gjasa që ta shtojnë edhe më shumë se sa duhet […]

Shpjegim i porosive për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë

Çdo grua që pret një fëmijë mendon për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë. Disa e marrin shtatzëninë si licencë për të ngrënë sa të duan. […]

Shtatzënia dhe vitaminat para lindjes

Cilat janë vitaminat e paralindjes? Një dietë e shëndetshme është gjithmonë një ide e mirë, veçanërisht gjatë shtatzënisë. Gjatë shtatzënisë është mirë të merren vitamina […]

Suplementet folate në shtatzëninë e vonë rrisin rrezikun e astmës së fëmijëve

Gratë mund të paralajmërohen gjatë shtatzënisë kundër përdorimit të suplementeve folate, thonë ekspert-ët. Veçanërisht, ato janë paralajmëruar që suplementet folate të mos merren gjatë shtatzënisë […]

Dieta e para shtatzënisë

Tashmë që po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, është koha për të hequr dorë nga disa zakone në ushqyerje. A po luftoni për të pasur një […]

Ngrënia e peshkut: Pro-të dhe Kundra-t

Është e rëndësishme të dini se çfarë peshku të merrni dhe çfarë nuk duhet të hani kur ju përpiqeni të mbeteni shtatzënë. Ushqimet e detit […]

Folatet dhe shtatzënia

Parandalimi i defektit të tubit nervor Kërkimet e fundit kanë treguar se gratë, që kanë nivele të larta të folateve (acid folik), përpara se të […]

Udhëheqës vizual: Çfarë nuk duhet të hani kur jeni shtatzënë

[ssba_hide]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) lidhet me ekspozimin e prenatalëve me merkurin

Studimet tregojnë se fëmijët pre-natal të ekspozuar në nivele të ulëta merkuri kanë një rrezik më të madh për sjellje që lidhen me ADHD (çrregullime hiperaktiviteti […]

Mungesa e jodit ende e përhapur në gratë shtatzëna

Kërkuesit e shqetësuar theksojnë se mungesa e jodit është e përhapur në gratë shtatzëna edhe pse në bukë bëhen shtesa për të. Një studim ndërseksional […]