Rrallë njerëzit shqetësohen për babain e të porsalindurit. Megjithatë babai është po aq i rëndësishëm sa mamaja për bebin, kështu që i duhet kushtuar një vëmendje e veçantë. Në këtë hapësirë, baballarët e ardhshëm do të gjejnë informacion mbi gjithçka që u nevojitet për mbarëvajtjen e rritjes së një fëmije, që nga ndërrimi i pelenave e deri tek përballimi nga ana psikologjike.

8 hapa të thjeshtë për banjën e parë të foshnjës tuaj

Banjat me sfungjer Rreth javës së parë më e mira është që t’i bëni foshnjës tuaj banja me sfungjer, me një shtupë të njomur me […]

Depresioni postnatal: Kujdesi i partnerit

Të paturit e një fëmije nënkupton një periudhë të bukur, por përshtatja me një fëmijë në familje mund të jetë shumë stresuese dhe e vështirë […]

Dëmtimi i spermës nga laptopët me internet

Përdorimi i laptopit i lidhur me internetin nëpërmjet Wi–fi mund të zvogëlojë fertilitetin e meshkujve duke prekur kualitetin e spermës, sugjeroi një studim i ri […]

Siguroni zonën ku luan foshnja juaj

Pasi foshnja juaj bëhet i lëvizshëm, koha e lojës merr një dimension krejt tjetër. Këtu gjeni si ta ruani të lëvizshmin tuaj të vogël të […]

Faktorët e rezusit dhe shtatzënia

Gjaku i asnjë njeriu nuk është i njëjtë. Gjaku është i ndarë në grupe, më i njohuri është sistemi ABO në të cilën gjaku i […]

Defektet e spermës mund të lidhen me jetë më të shkurtër

Burrat me dy apo më shumë defekte në spermën e tyre kanë më shumë se dyfish rrezik të vdesin më herët. Burrat jo pjellorë për […]

10 mënyra për të rritur pjellorinë tek burrat

Në qoftë se po përpiqeni të keni fëmijë, shëndeti është një gjë e rëndësishme për baballarët e ardhshëm sa është edhe për nënat e ardhshme. […]

Si është jeta juaj seksuale pas lindjes së foshnjës?

Lindja e një fëmije është një përvojë e mrekullueshme që të ndryshon jetën, por pa marrë parasysh se sa e doni fëmijën tuaj, përkujdesja për […]

Depresioni perinatal prek një në 10 baballarë

Depresioni perinatal, depresion që ndodh gjatë shtatzënisë ose pas lindjes së fëmijës (depresion post-natal), tashmë është i njohur si një problem i zakonshëm dhe i […]

7 shenja që fëmija juaj i moshës para shkollore ju do

Sillet keq. Ju ktheheni për të biseduar me një shoqe në fushën e lojës dhe fëmija juaj i moshës para shkollore fillon të rrëmbejë lodra dhe […]

Udhëheqës vizual: Sëmundjet e fëmijërisë që çdo prind duhet t’i dijë

[ssba_hide]

7 shenja që fëmija juaj i rritur ju do

Ju jeni konfident i tij Kur ai vjen tek ju me një problem të vetin kjo tregon që ka besim tek ju. Ai e di […]

7 shenja që tregojnë që i vogli juaj ju do

Kopjon shprehjet tuaj të fytyrës. Shprehjet e fytyrës tuaj janë më ngjitëse për fëmijën tuaj se sa virusi më i ri. Ja sepse ai shpesh […]

7 shenja që tregojnë se foshnja juaj ju do

Foshnja Ju shikon në sy. Të porsalindurit (sipas OBSH-së i porsalindur konsiderohet fëmija gjatë katër javëve të para të lindjes) pëlqejnë të shohin fytyra, dhe juaja […]

Obeziteti redukton fertilitetin tek burrat

Obeziteti i meshkujve  mund të ketë një efekt dramatik në shanset e një çifti jopjellor për të patur fëmijë. Shkencëtarët kanë konkluduar se sa më […]

Udhëheqës i babait për t’i bërë masazh fëmijës

Masazhi i foshnjës për fillestarë Foshnjat thjesht pëlqejnë t’i prekin. Në fakt ata lulëzojnë me këtë, kjo është një pjesë e rëndësishme e rritjes dhe […]

Dhjetë surprizat e atësisë

Në njëfarë momenti jo shumë pasi foshnja është lindur, pothuaj çdo baba i ri pëson një goditje të mprehtë të realitetit. Ai tashmë është baba, […]

Baballarët sot: Më shumë se zëvendësues të thjeshtë të nënave

Harrojeni idenë e një zëvendësuesi të paaftë e fatkeq të nënës, që kërkon kuturu pelenat për të ndërruar foshnjën, që e kap paniku kur do […]

7 marifete mbijetese për prindërit e vetëm

Rritja e një fëmije është si një udhëtim në oqean, plot me stuhi të furishme, dallgë të ashpra dhe herë pas herë qetësi plot diell. […]

Si do të ndryshojë jeta juaj seksuale si baba i ardhshëm

Për disa burra, seksi gjatë shtatzënisë është i jashtëzakonshëm, por për disa të tjerë as që mund të mendohet. Të dyja janë reagim-e krejt të […]