Zbuloni më shumë rreth dhimbjes muskulo-skeletore me këtë seksion artikujsh.

Dhimbja e artritit, COX-2 dhe inflamacioni

Një grup ilaçesh që quhen penguesit COX-2 (një formë ilaçi anti-inflamator josteroidal), janë prodhuar për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve dhe inflamacion-it të osteoartrit-eve […]

Dhimbjet e supeve (shpatullave)

Gjendjet e dhimbshme të supeve që kufizojnë lëvizjet janë të zakonshme dhe shkaktohen nga problemet e nyjeve të supeve e strukturat përreth tyre. Supi është […]

Tendiniti i Akilit

Çfarë është tendiniti i Akilit? Tendiniti, i tendinës së Akilit është një inflamacion i njohur. Tendina e Akilit lidh muskujt tuaj të kockave të prapme […]

Lehtësimi i dhimbjeve të shpinës me terapinë e masazhit

Masazhi terapeutik mund të përmirësojë dhimbjet e shpinës duke kryer seanca që zgjasin të paktën 6 muaj (sugjeron një studim). Një grup i përzgjedhur, prej 400 […]

Simptomat e menopauzës: Sy të thatë dhe dhimbje nyjesh

Shumica e grave janë të vetëdijshme për njohjen e simptomave të menopauzë-s të tilla si afshet, dhimbjet e gjinjve, thatësia e vaginës, problemet e fshikëzës […]

Dhimbjet e gjunjëve

Dhimbja në gju ose “gjuri i vrapuesit” karakterizohet nga dhimbje në pjesën e përparme apo në buzët e mesme të gjurit ose në kupën e […]

Dhimbjet e qafës: Trajtimi

Dhimbjet e qafës janë një problem i zakonshëm që prek rreth dy të tretat e të rriturve në një moment të caktuar të jetës së […]

Dhimbja e thembrave

Dhimbja e thembrës më së shpeshti shkaktohet nga një gjendje inflamatore e grupit të trashë të indeve në tabanin e këmbës – e cila është […]

Dhimbjet muskulare

Dhimbjet muskulare mund të shkaktohen nga mungesa e aktivitetit të muskujve ose përdorimi i tepruar i tyre. Dhimbjet më të rënda të muskujve të shoqëruara nga […]

Dhimbjet e shpinës

Dhimbja e shpinës apo dhimbjet e prapme, janë një problem i zakonshëm mjekësor. Ekzistojnë shumë shkaqe për dhimbjet e shpinës. Disa prej tyre janë për […]

Lirimi i dhimbjeve të shpinës nga joga

Joga është efektive në reduktimin e simptomave të dhimbjeve të shpinës dhe përmirësimin e funksioneve të saj, me përfitime që zgjasin disa muaj, tregojnë rezultatet […]

Mitet në lidhje me dhimbjen e shpinës

E vërteta rreth dhimbjes së shpinës Dhimbja e shpinës mund të jetë një thikë e mprehtë apo një dhimbje mpirëse. Herët a vonë, tetë nga […]

Dhimbja e mesit është shkaku kryesor i paaftësisë për punë në mbarë botën

Dhimbja e mesit është shkaku kryesor i paaftësisë për punë në mbarë botën. Këtë ka zbuluar një studim i fundit. Sipas një studimi të ri […]

Tërheqja e muskujve. Shkaqet, kujdesi dhe trajtimi

Sforcimi i muskujve apo tërheqja, madje dhe shkëputja e muskulit, i sjell dëme muskujve dhe tendinave që i mbajnë të ngjitur. Ju mund të ushtroni […]

Diabeti mund të prekë këmbët tuaja

Kur ju keni diabet ju duhet të kujdeseni çdo ditë për këmbët tuaja. Nëse ju e bëni këtë gjë atëherë ju mund të parandaloni ndërlikime […]

Sindroma e dhimbjes patelare (dhimbja e kupës së gjurit)

Sindroma e dhimbjes patela-re është një nga çrregullimet më të zakonshme të gjurit, duke numëruar mbi një në 4 dëmtime të gjurit. Simptomat Sindroma e […]

Dhimbja e qafës dhe shkaqet

Qafa juaj është një strukturë ndërlidhëse komplekse që përbëhet nga kocka, nyje, nerva, muskuj, tendone dhe ligament-e. Detyra kryesore e saj është që të mbajë […]

Lidhja e fibromialgjisë me prishjen e gjumit

Studiuesit kanë gjetur një lidhje të fortë ndërmjet prishjes së gjumit dhe rrezikut të fibromialgjisë tek gratë. Fibromialgjia është një lloj sindrome e dhimbjeve kronike, […]

Terapia kiropraktike nuk ndihmon dhimbjet afatgjata të shpinës

Aktualisht nuk ka asnjë provë për të mbështetur apo hedhur poshtë nëse ndërhyrjet e kombinuara kiropraktike sigurojnë një përfitim afatgjatë klinik, në krahasim me trajtimet […]

Bunionet shkaktojnë më shumë sesa dhimbje këmbe

Ngadalësimi i përparimit të bunioneve mund të ketë një efekt të dobishëm që shtrihet përtej lehtësimit të dhimbjeve në këmbë, thonë kërkuesit nga Britania e […]

Zyrat e ergonomisë: Komoditeti dhe siguria e vendit të punës

Shumë njerëz e gjejnë veten e tyre duke përdorur kompjuterin për një pjesë të madhe të ditës. Arredimi dhe dizajni i dobët në vendin e […]

Injeksionet kortikosteriode

Kortikosteroidet (që njihen edhe si steroidë) jane ilaçe që mund të përdoren në trajtimin e inflamacion-it. Kur kortikosteriodet injektohen në ose përreth zonës që dhemb, […]