Zbuloni gjithçka rreth dhimbjeve nervore dhe disa nga gjëndjet që shkaktohen prej tyre.

Herpesi: Fakte themelore

Nëntë gjërat që ju duhet të dini rreth herpesit (herpes zoster) Njerëzit të cilët kanë patur linë e dhenve (90% e popullsisë), më vonë mund […]

Shiatiku: Trajtimi

Shiatiku është emri për sindromën që karakterizohet nga dhimbja dhe që të dërgon drejt nervit shiatik. Nervi shiatik është nervi më i gjatë dhe më […]

Herpesi

Herpes është një skuqje e dhimbshme e lëkurës që ndodh më shpesh në njërën anë të fytyrës. Zakonisht merr disa javë për t’u shëruar. Çfarë […]

Shqetësimet gjatë ushqyerjes me gji

Thimtha të pezmatuar dhe gjinj të ndjeshëm, këto janë probleme të zakonshme për nënat e reja që i ushqejnë me gji foshnjat e tyre. Më […]

Sindroma e tunelit të kyçit të dorës

Sindroma e tunelit të kyçit të dorës është një gjendje në të cilën nervat mesatarë (të cilët kalojnë nga krahu në dorë) janë ngjeshur pasi […]

Dhimbja: Si e ndjeni atë

Shkencëtarët gradualisht janë duke ndarë proceset brenda trupit që çojnë në ndjesi të pakëndshme të dhimbjes. Këtu ka një shpjegim të thjeshtë se çfarë ndodh […]

Dhimbja neuropatike

Zakonisht, dhimbja ndihet kur mbaresa të veçanta nervore ndjejnë se diçka është e gabuar me trupin e tyre dhe dërgojnë sinjale dhimbjeje në palcën kurrizore […]

Hernia Diskale

Hernia diskale (disku i rrëshqitshëm), shfaqet kur njëra pjesë apo i gjithë disku sforcohet si pasojë e një pjese të dobët të tij. Kjo bën […]

Shiatiku: Simptomat, shkaqet dhe diagnostikimi

Shiatiku është emri i një sindrome që është e karakterizuar nga dhimbja dhe që të dërgon drejt nervit shiatik. Nervi shiatik është nervi më i […]

Rreziku i sklerozës multiple rritet pas herpesit

Të paturit e herpesit (herpes zoster) ka qenë e lidhur me rrezikun e zhvillimit të sklerozë-s multiple (MS-mielomë e shumëfishtë). Në një studim të popullsisë, […]

Neuropatia tek diabeti

Neuropatia tek diabeti gjithashtu quhet dëmtimi i nervit diabetik ose neuropatia diabetike. Njerëzit me diabet (diabeti mellitus) mund të zhvillojnë këtë komplikacion, që mund të […]