Zbuloni se çfarë ndodh gjatë proçesit të lindjes.

Lindja prematurë

Lindja përpara javës së 36-të të shtatzënisë quhet preterm labour, ose lindje prematur-ë. Lindja prematurë mund të shkaktojë lindjen e shpejtë të bebes. Kjo mund […]

Si duhet shtyrë gjatë lindjes: A duhet që trupi t’ju drejtojë juve?

A ka më shumë se një mënyrë për të shtyrë? Po, ka dy qasje shumë të ndryshme për shtytjen, presionin që nënat ushtrojnë në përgjithësi […]

Gratë obeze kanë më shumë nevojë për lindje të detyruar

Një studim britanik tregon se gratë obez-e kanë më shumë mundësi të kenë shtatzëni të vonuar dhe kërkojnë lindje të detyruar më shumë se gratë […]

Rreziku i lindjes vaginale pas lindjes së parë cezariane

Kërkuesit sugjerojnë se rreziku potencial për nënën dhe beben për lindjen vagina-le pas një lindje të mëparshme me prerje cezariane mund të ketë qenë nënvlerësuar. […]

Zgjedhja cezariane: A është ajo për ju?

Juristja Mizel Green e përshkruan veten si një “planifikuese e përpiktë me personalitet të tipit – A”, kështu që kur erdhi koha të lindte fëmijën […]

Epidurali

Epidurali është një procedurë shpinore që çon anestezi-në ose ilaçet kundër dhimbjes në nervat që kanë dhimbje. Përdoret më shumë tek gratë që janë në […]

Grisjet e perineumit

A është e zakonshme që të shkaktohen grisje gjatë një lindje vaginale? Po. Me hyrjen e foshnjës tuaj në botë, ju mund të përfundoni me […]

Shenjat e dhimbjeve të lindjes

A ka ndonjë mënyrë që unë të parashikoj se kur do të më fillojnë dhimbjet e lindjes? Në të vërtetë jo. Ekspert-ët nuk e kuptojnë […]