Hidhini një sy artikujve të mëposhtëm mbi disa nga opsionet e ndryshme për trajtimin e dhimbjeve.

Dhimbja e artritit, COX-2 dhe inflamacioni

Një grup ilaçesh që quhen penguesit COX-2 (një formë ilaçi anti-inflamator josteroidal), janë prodhuar për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjeve dhe inflamacion-it të osteoartrit-eve […]

Dhimbjet e supeve (shpatullave)

Gjendjet e dhimbshme të supeve që kufizojnë lëvizjet janë të zakonshme dhe shkaktohen nga problemet e nyjeve të supeve e strukturat përreth tyre. Supi është […]

Shiatiku: Trajtimi

Shiatiku është emri për sindromën që karakterizohet nga dhimbja dhe që të dërgon drejt nervit shiatik. Nervi shiatik është nervi më i gjatë dhe më […]

Menaxhimi i dhimbjes pas një ndërhyrje kirurgjikale (operacioni)

Menaxhimi i dhimbjes pas një ndërhyrje kirurgjikale fillon që para operacionit. Kur dëgjoni mjekun tuaj të thotë fjalët “Do të na duhet ta operojmë” mund […]

Epidurali

Epidurali është një procedurë shpinore që çon anestezi-në ose ilaçet kundër dhimbjes në nervat që kanë dhimbje. Përdoret më shumë tek gratë që janë në […]

Dhimbjet e muskujve dhe trajtimi i tyre

Ka shumë trajtime të ndryshme të vlefshme që ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve dhe lëndimeve të muskujve, përfshirë ilaçet anti-inflamatore dhe ngrohësve. Agjentët oral anti-inflamatorë […]

Dhimbjet e periodave: Opsionet e trajtimit

Dhimbjet e periodave njihen gjithashtu si dismenorre. Dismenorrea primare Dismenorrea primare ndodh kryesisht gjatë adoleshencës së vonë të një femre ose pranë të 20-tave. Ashpërsia […]

Dhimbjet e qafës: Trajtimi

Dhimbjet e qafës janë një problem i zakonshëm që prek rreth dy të tretat e të rriturve në një moment të caktuar të jetës së […]

Dhimbja: Si e ndjeni atë

Shkencëtarët gradualisht janë duke ndarë proceset brenda trupit që çojnë në ndjesi të pakëndshme të dhimbjes. Këtu ka një shpjegim të thjeshtë se çfarë ndodh […]

Dhimbja e kokës: Opsionet e trajtimit

Një sërë produktesh të ndryshme janë të pranishme në farmaci për trajtimin e dhimbjes së kokës. Analgjetikët e thjeshtë Shumica e njerëzve marrin ndihmë nga […]

Dhimbjet e dhëmbit

Çfarë e shkakon dhimbjen e dhëmbit? Bakteri i prodhimit të acidit në gojë shkakton prishjen e dhëmbëve duke kthyer sheqernat e tharmëtueshëm të tilla si, […]

Lirimi i dhimbjeve të shpinës nga joga

Joga është efektive në reduktimin e simptomave të dhimbjeve të shpinës dhe përmirësimin e funksioneve të saj, me përfitime që zgjasin disa muaj, tregojnë rezultatet […]

Paracetamoli për fëmijët

Paracetamoli është një nga ilaçet më shumë të përdorshme, kryesisht për sëmundjet që prekin shumë fëmijë. Por shpesh nuk përdoret në doza korrekte, që e […]

Kur mjekimi juaj për dhimbjen nuk funksionon

Cilat mund të jenë hapat që duhet të ndërmerrni në rastet e një dhimbje kronike Në qoftë se jeni një person i cili për disa […]

Akupunktura

Akupunktura është një sistem i lashtë i shërimit, që u zhvillua si pjesë e mjekësisë tradicionale të Kinës, Japonisë dhe vendeve të tjera të Lindjes. […]

Lehtësimi i dhimbjeve lidhet me dhimbjet e kancerit

Nëse keni dhimbje që lidhet me kancerin, mjeku duhet të rekomandojë lehtësues të ndryshëm dhimbjesh (analgjetikë) në varësi të natyrës së dhimbjes, çfarë e shkakton […]

Menaxhimi i dhimbjeve kronike

Dhimbja akute është dhimbja e shkurtër që ikën kur dëmtimi ose sëmundja që e shkakton trajtohet. Dhimbja është kronike kur ndodh për shumicën e ditëve […]

Ilaçet jo steroide anti-inflamatore (IJSAI) dhe Artritet

Shumë njerëz me artrit kronik ndihmohen duke marrë një nga ilaçet josteroidale anti-inflamatore, që njihen shkurt si IJSAI (NSAID-Nonsteroidal anti-inflammatory drug). Edhe pse njihen me […]

Injeksionet kortikosteriode

Kortikosteroidet (që njihen edhe si steroidë) jane ilaçe që mund të përdoren në trajtimin e inflamacion-it. Kur kortikosteriodet injektohen në ose përreth zonës që dhemb, […]