Klikoni në artikujt e mëposhtëm për të mësuar gjithçka në lidhje me diabetin tuaj dhe për të gjetur përgjigjet e pyetjeve të zakonshme rreth diabetit.

Diabeti: Çfarë duhet të dini

Diabeti (emri i plotë diabeti mellitus) është rezultat i dështimit të trupit për të prodhuar mjaftueshëm hormone të quajtura insulinë dhe/ose trupit për tu bërë […]

Diabeti i llojit 2

Diabeti mellitus tipi II (i njohur shkurt diabeti i tipit 2) është një çrregullim metabolik, në të cilën pankreas-i nuk prodhon mjaftueshëm insulinë ose qelizat […]

Diabeti tipi 2: Pyetje

Pyetje: A mund ta parandaloni ju diabetin e tipit 2? Po. Kërkuesit kanë treguar se duke ngrënë ushqime të shëndetshme dhe duke u ushtruar vazhdimisht, […]

Diabeti tipi 1: Pyetje

Pyetje: A mund ta marr diabetin e tipit 1 nga një person diabetik? Jo, diabeti nuk është ngjitës. Kjo do të thotë që ju nuk mund […]

Diabeti tipi 1

Diabeti mellitus tipi I është një sëmundje autoimune në të cilën trupi prek qelizat e prodhimit të insulinës në pankreas dhe i shkatërron ato. Çrregullimi […]