Artikujt e mëposhtëm do t'ju ndihmojnë të kuptoni ndikimin e diabetit në stilin tuaj të jetës.

E ecura thyen nivelin e ulët të glukozës dhe insulinën

Dëshmitë nënvizojnë rreziqet në lidhje me qëndrimin ulur–veçanërisht për një kohë të gjatë. Një studim i vogël, eksperimental, i publikuar muajin e fundit ka gjetur […]

Diabeti dhe ditët e sëmundjes

Kur ju nuk jeni mirë, ju keni nevojë që të merrni një kujdesje shtesë. Trupi i një personi me diabet, kur ai është i sëmurë, […]

Rreziku i diabetit të llojit 2 rritet nga mishi i kuq

Ngrënia e mishit të kuq çon në një rritje të rrezikut të zhvillimit të diabet-it të llojit 2, kanë paralajmëruar kërkuesit amerikanë. Në një meta-analizë […]

Dieta mesdhetare e preferuar për parandalimin e diabetit

Rekomandimi i një diete të shëndetshme mediterriane do të ishte këshilla më e mirë për ato që rrezikojnë diabet-in, pohuan ekspertët. Elementi kryesor i parandalimit […]

Diabeti, pre-diabeti dhe pirja e duhanit

Nëse unë jam pre-diabetik ose kam diabet, a më duhet mua ta lë duhanin? PO! Duhani rrit rrezikun e problemeve serioze të shëndetit të lidhura […]

Diabeti dhe të ushtruarit

Çdonjëri përfiton nga ushtrimet e rregullta. Nëse keni diabet ose jeni të rrezikuar ndaj diabetit, ushtrimet luajnë një rol të rëndësishëm në të mbajturit e […]

Diabeti dhe të ngrënit shëndetshëm

Të ngrënit shëndetshëm kur je me diabet Zgjedhja e ushqimeve të shëndetshme dhe të qenit aktiv do t’ju ndihmojë që të menaxhoni nivelin tuaj të […]

Diabeti dhe shëndeti seksual

Problemet seksuale si rezultat i të paturit diabet mund të prekin si femrat ashtu edhe meshkujt me diabet. Gjithashtu, këto probleme seksuale të shëndetit mund […]

Dieta mesdhetare ul rrezikun e sindromës metabolike

Të qëndruarit afër “Dietës Mediterriane” ka një impakt të konsiderueshëm në ngadalësimin e zhvillimit të sindromës metabolike, sugjeroi një studim. Sindroma metabolike është një grup […]

Sëmundjet e zemrës dhe rreziku prej tyre rritet nga qëndrimi ulur

Qëndrimi shumë gjatë ulur rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës në afërsisht 50%, edhe nëse ushtrimet ditore të kërkuara janë plotësuar, ka thënë një ekspert […]

Çrregullimi i gjumit i lidhur me diabetin

Çrregullimi i gjumit dhe ritmet cirkadiane (ritëm cirkadian) mund të pengojnë aftësinë e qelizave beta të pankreas-it për të sekretuar insulinë-n, duke çuar në krijimin […]

Të ngrënit shëndetshëm: Hani si një fshatar jo si mbret mesjetar

Ndërsa jetesa e fshatarëve mesjetarë evropianë nuk do të ishte ajo që sot shumë njerëz do të dëshironin që ta përjetonin, dieta e tyre mund […]

Diabeti i tipit 2 me rrezik më të ulët nga bulmetrat

Një studim sugjeron se fëmijët që konsumojnë bulmetra mund të reduktojnë në mënyrë sinjifikative zhvillimin e diabet-it të tipit 2 herët në jetën e tyre, […]

Kontrolli i diabetit – jo i mirë me një dietë të pasur me shumë proteina

Dietat e pasura me proteina nuk janë më efektive, krahasuar me dietat e pasura me karbohidrate për përmirësimin e kontrollit të glicemisë (sheqerit në gjak) […]

Dieta mesdhetare dhe parandalimi i diabetit. Fakt apo mit?

Diabeti mellitus tipi II është një sëmundje me shtrirje të gjerë dhe jo infektive, shfaqja e së cilës po merr përmasa botërore. Thënë kjo, duhen […]

Kërkuesit sugjeruan se diabeti është i lidhur me qumështin e lopës

Kërkuesit publikuan në revistën e Diabetit në Tetor 2000, disa sugjerime që disa fëmijëve që iu është dhënë qumësht lope kur ato kanë qenë shumë […]

Konsumi i mishit të kuq – i lidhur me rrezikun e diabetit

Konsumimi i madh mishit, veçanërisht i mishit të kuq dhe produkteve të përpunuara, mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të diabetit të llojit 2, sipas […]

Diabeti: Monitorimi dhe trajtimi

Synimet për kontrollin e sheqerit në gjak Kontrolli i nivelit të sheqerit tuaj në gjak varet nga shumë faktorë, duke përfshirë diabetin e tipit 1 […]

Diabeti: Të jetuarit me diabet

Diabeti (diabet mellitus) është një gjendje kronike që mund të jetë e lidhur me shëndetin e sëmurë, veçanërisht në qoftë se ai është kontrolluar dobët. […]

Diabeti: Dieta, trajnimi i fortë dhe humbja në peshë

Të kombinuarit e një energjie të kufizuar, diete të lartë proteinike ​​me trajnimet e ushtrimeve të rezistencës (trajnim force) nxit humbjen e peshës dhe përmirëson […]

Diabeti: Rreziku i alkoolit për të rinjtë me diabetin 1

Alkool-i është duke u bërë një çështje e rëndësishme ndërmjet njerëzve me diabet-in e llojit 1, paralajmëruan kërkuesit. Studiuesit finlandezë studiuan 17,306 njerëz të diagnostikuar […]