Lexoni informacionet e mëposhtme për të kuptuar efektin që ka diabeti në trupin tuaj.

Diabeti dhe zemra juaj

Diabeti mellitus ju vendos në një rrezik të sëmundjes së zemrës (edhe nëse ju keni një pamje normale të kolesterol-it dhe asnjë simptomë). Diabeti mund […]

Diabeti mund të prekë sytë tuaj

Shumë njerëz me diabet janë në rrezik të problemeve të syve, duke përfshirë diabet retinopati-k, katarakt dhe glaukoma. Diabeti retinopatik Diabeti retinopatik është një sëmundje […]

Diabeti dhe sytë tuaj

Nëse ju keni diabet ju jeni në rrezik të humbjes së shikimit nga diabeti retinopati-k (dëmtim i enëve shumë të vogla të gjakut në pjesën […]

Diabeti – Fshikëza dhe veshka juaj

Njerëzit me diabet janë në rrezik të infeksionit të fshikëzës dhe veshkës; megjithatë, mbajtja e një kontrolli të mirë të glukozë-s në gjak dhe mbajtja […]

Pankreasi dhe insulina

Pankreas-i është një nga organ-et e sistemit tuaj të tretje-s. Ai shtrihet në pjesën tuaj abdominale, prapa stomakut. Ai ka një strukturë të gjatë të […]

Diabeti mund të prekë këmbët tuaja

Kur ju keni diabet ju duhet të kujdeseni çdo ditë për këmbët tuaja. Nëse ju e bëni këtë gjë atëherë ju mund të parandaloni ndërlikime […]

Rreziku i diabetit i lidhur me ndryshimin e peshës

Kirurgjia bariatrike (humbja e peshës) dramatikisht ul rrezikun e njerëzve obez-ë që zhvillojnë diabet-in ose që kanë nevojë për ilaçet e diabetit, treguan kërkimet e […]