Lexoni artikujt në vijim për të mësuar se si diabeti ndikon në grupe të caktuara njerëzish.

Diabeti dhe mbetja shtatzënë

Pasja e kushteve kronike si diabet-i kërkon monitorim të kujdesshëm të shëndetit gjatë shumicës së kohës dhe kjo bëhet edhe më e rëndësishme gjatë shtatzënisë, […]

Niveli optimal i sheqerit në gjak për fëmijët me diabet të tipit 1

Ekspert-ët në Shoqatën Amerikane të Diabetit po këshillojnë një objektiv më të ulët të sheqerit në gjak për fëmijët dhe adoleshentët me diabet mellitus tipi […]

Lidhja e diabetit gjatë shtatzënisë me autizmin

Sipas një studimi të bërë në SHBA, nënat që kanë kushte metabolike duke përfshirë edhe diabetin e tipit 2 ose diabetin e shtatzënisë, presionin e […]

Diabeti: Këshilla për fëmijët e shkollave

Diabeti (gjithshtu i quajtur diabeti mellitus) është një sëmundje kronike e karakterizuar nga niveli i lartë i glukozës në gjak (sheqeri në gjak) si rezultat […]

Diabeti tek adoleshentët

Diabeti (gjithashtu i quajtur diabeti mellitus) është një gjendje kronike (e vazhdueshme) e karakterizuar nga nivelet e larta të glukozës në gjak (sheqeri në gjak) […]

Diabeti tek të moshuarit

Diabeti (gjithashtu i quajtur diabeti mellitus) është një gjendje kronike (e vazhdueshme) e karakterizuar nga nivelet e larta të glukozës në gjak (sheqeri në gjak) si […]