Lexoni në lidhje me mënyrën se si diabeti juaj mund të diagnostikohet dhe trajtohet.

Insulina: Si funksionon ajo

Insulina është një hormon i prodhuar nga pankreas-i, një gjëndër e madhe që është e lokalizuar në pjesën abdominale, prapa stomaku-t. Rregullimi i sheqerit Insulina […]

Diabeti dhe monitorimi i glukozës në gjak

Mbajtja nën kontroll e nivelit të glukozë-s në gjak është një pjesë e rëndësishme e menaxhimit të diabetit (zakonisht i njohur si diabeti mellitus – […]

Insulina – Terapia e saj për diabetikët

Njerëzit e prekur nga diabeti mellitus tipi I, ashtu sikundër edhe shumë të tjerë me atë që njhet si diabeti mellitus tipi II, janë të […]

Aparatet e dërgimit të insulinës

Gjilpëra dhe shiringa Një mënyrë e zakonshme e administrimit të insulinës është nëpërmjet gjilpërës dhe shiringës. Shiringat janë në një sërë kapacitetesh  (1 ml, 0.5 […]

Diabeti: Testimi i diabetit tipi 2

Kategoritë e mëposhtme janë identifikuar si me “rrezik të lartë” për zhvillimin e diabet-it të tipit 2. Nëse jeni në një nga këto kategori duhet […]

Diabeti dhe monitorimi i glukozës në urinë

Edhe pse është përdorur shumë në të kaluarën, testi i kontrollit të glukozë-s në urinë tashmë është zëvendësuar nga vetëmonitorimi i nivelit të glukozës në […]

Diabeti dhe marrja e ilaçeve për gjendje të tjera

Përveç ilaçeve që merrni për të kontrolluar diabetin (insulina dhe/ose tabletat hipoglikemi-ke orale) ju gjatë kësaj kohe mund të merrni edhe ilaçe të tjera për […]

Diabeti: Monitorimi dhe trajtimi

Synimet për kontrollin e sheqerit në gjak Kontrolli i nivelit të sheqerit tuaj në gjak varet nga shumë faktorë, duke përfshirë diabetin e tipit 1 […]