Aspirina nuk është efektive për parandalimin e Sëmundjeve Kardiovaskulare

Megjithëse sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku numër një i vdekjeve në botën e zhvilluar, impakti i tyre mund të jetë i ndryshëm nga një rajon në […]

Udhëzimet e përditësuara në dispozicion për parandalimin parësor të atakut

Ataku është shkaku i katërt i vdekjes në SHBA dhe autorët e udhëzimeve aktuale japin një shqyrtim të epidemiologji-së së atakut. Gjatë 40 viteve të […]

Ilaçe për diabet të tipit 2 të keqpërdorura si trajtim parësor

Tashmë ekzistojnë më shumë zgjedhje për të trajtuar pacientë me diabet të tipit 2, por nuk ekziston asnjë algoritëm trajtimesh të pranuar universalisht, sidomos për […]

Antibiotikët post operativë nuk i ndryshojnë nivelet e infeksionit

Shumica e rasteve (90%) e kolecistitit akut të gurëzuar janë ose të ashpërsisë së butë (grada 1) ose mesatare (grada 2). Aktualisht ka regjime standarde […]

A i zgjat dhimbjet e lindjes një anestezi epidurale?

Reduktimi i lindjeve primare me anë të një operacioni cezarian është një objektiv i rëndësishëm, ndërkohë që përqindja e lindjeve vagina-le në shkallë kombëtare pas […]

Qendra e Kontrollit dhe Parandalimit të Sëmundjeve raporton statistika alarmante për përdorimin e analgjezikëve

Analgjezikët opioidë ose narkotikë, që njihen gjithashtu edhe si qetësues të dhimbjeve që jepen me recetë, përfshijnë hidrocodone plus acetaminofen (Vicodin), oxycodone (OxyContin), oxymorphone (Opana) […]

Ushqyerje e parrezikshme me gji për të lindurit nga nëna që marrin ilaçe kundër epilepsisë

Menaxhimi i gjendjeve mjekësore kronike gjatë shtatzënisë është shpesh një zonë gri që kërkon referim tek ekspertët e menaxhimit të shtatzënisë. Në veçanti, pasojat e […]

Antibiotikët mund të shkaktojnë mosfunksionim të veshkave tek fëmijët

Ceftriaxoni është një antibiotik në përdorim të gjerë për infeksionet tek fëmijët. Sidoqoftë, efektet e pafavorshme, madje edhe në dozat terapeutike, mund të përfshijnë pseudolitiazën […]

Një arsye tjetër për të kufizuar dhënien e antibiotikëve: Rreziqet kardiake

Ka një mesazh të gjerë për mjekët klinicistë dhe pacientët, i cili është sajuar për të reduktuar numrin e recetave të panevojshme për antibiotikë dhe […]

Përdorimi i Acetaminofenit në shtatzëni dhe fazën fillestare të astmës

Acetaminofen (paracetamol) është në përdorim të gjerë si një analgjezik dhe reduktues i temperaturës. Në vitet 1990-të u zbulua një lidhje midis përdorimit të aspirinës […]

Ilaçet e diabetit tip 2 – të nënvleresuara për kurim primar

Tashmë ekzistojnë më shumë zgjedhje për të trajtuar pacientë me diabet të tipit 2, por nuk ekziston asnjë algoritëm trajtimesh të pranuar universalisht, sidomos për […]