Zbuloni gjithçka rreth epilepsisë dhe krizës së saj.

Epilepsia: Diagnoza dhe trajtimi

Për të diagnostikuar epilepsinë mjekut së pari duhet t’i përshkruhen simptomat, sepse shpesh gjatë vizitës tek mjeku mund të mos shfaqen simptoma të matshme. Shpesh prindërit, […]

Epilepsia: Krizat të thjeshta

Krizat pjesore të thjeshta Krizat pjesore të thjeshta epileptik-e prekin vetëm një pjesë të trurit dhe zakonisht zgjasin më pak se një minutë. Simptomat janë […]

Epilepsia: Ilaçet e reja më të sigurta në shtatzëni

Një studim sugjeron se: ekspozimi i bebeve ndaj ilaçeve të reja kundër epilepsi-së gjatë tre muajve të parë të shtatzënisë nuk shoqërohet me rritje të […]

Epilepsia: Traumat e lehta të trurit mund të rritin rrezikun e epilepsisë

Fëmijët dhe të rinjtë që përjetojnë trauma të lehta të trurit kanë një rrezik të rritur për zhvillimin e epilepsi-së edhe për një periudhë rreth […]

Epilepsia

Epilepsi-a është një gjendje relativisht e njohur në të cilën aktiviteti kimik dhe elektrik i trurit humbasin kordinimin e zakonshëm për një periudhë të shkurtër […]

Krizat febrile

Krizat febrile janë të zakonshme tek fëmijët, kryesisht tek bebet. Ato prekin rreth 2-4% të fëmijëve dhe përgjithësisht shfaqen midis moshave 3 muajsh deri në […]