Shikoni linket më poshtë për më shumë informacion në lidhje me sigurinë përkatëse për shëndetin e fëmijëve dhe të adoleshentëve.

Udhëheqës vizual: Sëmundjet e fëmijërisë që çdo prind duhet t’i dijë

[ssba_hide]

Helmimi aksidental

Fëmijët nga natyra janë eksplorues. Jeta e tyre është e mbushur me sensacione të reja për të cilat ata duan që të zbulojnë sa më […]

Udhëheqës vizual: Luftoni mikrobet në gjithë shtëpinë tuaj

[ssba_hide]

Anemia në fëmijëri

Artikujt e PatientPlus, pra që i vijnë në ndihmë pacientëve, shkruhen nga doktorët britanikë dhe janë të bazuara në fakte shkencore duke ndjekur rregullat dhe […]

Rripat e sigurimit

Çdo vit mijëra fëmijë vriten ose plagosen në aksidente rrugore. Shumica e këtyre tragjedive mund të ishte shmangur nga përdorimi korrekt i rripave të sigurimit, […]

Fëmijët dhe çantat e tyre të shpinës

Një fëmijë shkolle zakonisht do të ngrejë 5 ose më shumë kg çdo ditë. Kjo sasi peshe mund të rrezikojë shëndetin e shpinës ose të […]

Sulmi seksual ndaj fëmijëve: Mbroni fëmijët tuaj

Çfarë është sulmi seksual ndaj fëmijëve? Sulmi seksual ndaj fëmijëve ndodh kur një person që është më i madh se fëmija, si p.sh. një i […]

Siguria e fëmijës: Parandalimi i rrëzimit

Rrëzimet janë ndër shkaqet kryesore të dëmtimit të fëmijëve. Fëmijët duan të vrapojnë, të hidhen dhe të zbulojnë mjedisin e tyre dhe disa rrëzime janë […]

Siguria e fëmijës: Parandalimi i mbytjes

Faktorë që kontribuojnë janë mbikqyrja e papërshtatshme, mosha e fëmijëve (bebet dhe fëmijët deri në moshën 3 vjeç janë në rrezik shumë të lartë) dhe […]

Siguria e fëmijës në shtëpi

Ndoshta nuk e dini po shtëpia mund të jetë një vend i rrezikshëm për fëmijët. Sipas Fondacionit për Parandalimin e Aksidenteve tek Fëmijët, shtëpitë private […]

Heqja e ashklave

Ashklat në lëkurë mund të shkaktojnë infeksion nëse nuk hiqen. Edhe pse shumica e ashklave mund të hiqen pa probleme, disa tipe ashklash janë serioze […]

Siguria e fëmijëve: Parandalimi i mbytjes dhe asfiksisë

Meqenëse rrugët e frymëmarrjes së fëmijëve janë shumë të vogla ata mund të mbyten lehtë me ushqime dhe objekte të tjera të vogla që ata […]

Djegiet: Si duhet të trajtohen

Djegia është një dëmtim i indeve të trupit që rezulton nga të nxehtit, kimikatet, elektriciteti apo rrezet e diellit. Djegia mund të shkaktohet edhe nga […]

Përdorimi i celularëve lidhur me aktivitetin e qelizave të trurit

Një studim tregon se ekspozimi ndaj radiacionit të celularëve për 50 minuta pakëson glukozë-n (sheqerin) në zonat e trurit që janë afër antenës së celularit. […]

Siguria e celularëve është në dyshim

Epidemiolog-ët kanë rishikuar shqetësimet në lidhje me sigurinë e përdorimit në mënyrë konstant-e të celularëve, duke treguar se shumica e studimeve të mëparshme kanë qenë […]

Kanceri nga celulari është në dyshim

Nuk ka të dhëna të qarta për një lidhje midis celularëve dhe kancer-it të trurit. Kjo është gjetur në një studim të madh të bërë […]