Mësoni gjithçka rreth periodave, endometriozës, sindromës para menstruale dhe periodave të para.

Dhimbjet e periodave: Opsionet e trajtimit

Dhimbjet e periodave njihen gjithashtu si dismenorre. Dismenorrea primare Dismenorrea primare ndodh kryesisht gjatë adoleshencës së vonë të një femre ose pranë të 20-tave. Ashpërsia […]

Cikli menstrual: Normal

Cikli menstrual është termi i saktë për ciklin (zakonisht çdo muaj), në të cilën trupi i një gruaje lëshon një vezë, përgatitet për fekondim të […]

Problemet e menstruacioneve

Zbuloni se çfarë është normale dhe se çfarë nuk është normale për periodat tuaja. Amenorre-a (mungesa e periodave) Amenorre nënkupton një mungesë të periodave. Mjekët […]

Periodat e humbura menstruale

Ndërkohë që një cikël i humbur menstrual është një tregues tipik i hershëm i shtatzënisë, humbja e një periode mund të vijë si pasojë e […]

Dhimbjet e periodave

Gjatë një cikli menstrual normal, është e zakonshme që gratë të vuajnë disa dhimbje. Një lloj dhimbjeje që mund të përjetoni është dhimbja kongjestive. Kjo […]

Sindroma paramenstruale

Sindroma paramenstruale përfshin ndryshimet fizike dhe shpirtërore, që janë të lidhura ngushtë me menstruacionet. Ato zakonisht fillojnë 2 javë para periodave dhe ndalojnë 3 ditë […]

Sindroma paramenstruale dhe e cikleve ovariane

Pothuajse të gjitha femrat përjetojnë ndryshime fizike dhe mendore në faza të ndryshme të ciklit të tyre menstrual. Shpesh këto ndryshime janë më shumë të […]

Menarke

Menarke është emri i kohës kur një vajzë ka periodat e saj të para. Mosha në të cilën kjo vjen është në varësi të personit. […]

Endometrioza: Fakte të shpejta

Endometrioza është emri i një gjendjeje që shkaktohet nga qelizat e mitrës (njohur si endometrium) që shkëputen nga trupi (kryesisht nga pelvisi) dhe i bashkohen […]

Endometrioza

Endometrioza është një gjendje në të cilën indet endometriale – ind që është gjetur në rreshtim të mitrës (endometrium), rritet në vende jashtë mitrës. Qelizat […]