Fëmijët me ADHD mund të kenë probleme me mungesen e vëmendjes, si dhe probleme me hiperaktivitetin dhe impulsivitetin. Klikoni në linket më poshtë për të mësuar më shumë rreth defiçitit të vëmendjes dhe çrregullimit të aktivitetit.

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) lidhet me ekspozimin e prenatalëve me merkurin

Studimet tregojnë se fëmijët pre-natal të ekspozuar në nivele të ulëta merkuri kanë një rrezik më të madh për sjellje që lidhen me ADHD (çrregullime hiperaktiviteti […]

Gjashtë këshilla për prindërit që rrisin fëmijë me shpërqendrim dhe hiperaktivitet

Kur një çift mësoi se fëmija i tyre pesë vjeçar ishte i shpërqendruar dhe hiperaktiv, nuk deshën ta besonin këtë. Kur fëmija ishte në shkollë, […]

Simptomat e ADHD-së (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) dhe diagnoza

ADHD-ja (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) është një gjendje kronike (që zgjat tërë jetën) që mund të ketë impakt serioz në jetën e fëmijëve të prekur, […]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) mund të jetë e lidhur me defektin e gjeneve

Studiuesit evropianë pohojnë se kanë gjetur dëshmi të drejtpërdrejta për një komponent gjenetik për çrregullimet e hiperaktivitetit dhe mungesën e vëmendjes (ADHD), duke sfiduar pikëpamjen […]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) rrit rrezikun e depresionit dhe të vetëvrasjeve tek adoleshentët

Kërkimet tegojnë se fëmijët me çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje (ADHD) mund të jenë nën një rrezik në rritje për depresion dhe vetëvrasje (Arch Gen […]