Ndiqni linkun më poshtë për më shumë informacion në lidhje me shqetësimet e adoleshentëve që lidhen natyrshëm me shëndetin e tyre.

Problemet e menstruacioneve

Zbuloni se çfarë është normale dhe se çfarë nuk është normale për periodat tuaja. Amenorre-a (mungesa e periodave) Amenorre nënkupton një mungesë të periodave. Mjekët […]

Ngacmuesit

Ngacmimi është një proces normal që ndodh gjatë rritjes–është një problem serioz dhe fatkeqësisht është akoma prezent ndërmjet fëmijëve dhe adoleshentëve. Ngacmimi gjatë fëmijërisë dhe […]

Qasje të reja për mjekimin e akneve

Ende nuk ekziston ndonjë kurim për akne-t, por mjekimet e reja e bëjnë këtë shqetësim të përgjithshëm e të zakonshëm të adoleshencës më të lehtë […]

Rregulla të thjeshta për rritjen e fëmijës

Sjellja e fëmijëve është një nga punët më të vështira dhe më të rëndësishme që çdonjëri prej nesh merr përsipër. Autori amerikan Robert Fulghum sugjeron […]

A mund të jenë pijet energjike një zgjedhje e gabuar për adoleshentët?

Kërkimet sugjerojnë se sjelljet jo të shëndetshme mund të jenë më të hasura tek ata që konsumojnë pijet energjike. Një studim i ri sugjeron se […]

Çrregullimet e të ngrënit

Termi “çrregullim i të ngrënit” është përdorur për të përshkruar një sëmundje serioze, që prek pjesën më të madhe të njerëzve dhe kryesisht femrat. Dy […]

Këshilla shëndeti për dhëmbët e adoleshentëve

Kjo është mosha ideale, kur dentist-ët shikojnë nëse pozicioni i dhëmbëve është korrekt dhe nëse ka nevojë për trajtime, në mënyrë që të krijohet një […]

Adoleshenca: Këshilla për prindërit

Adoleshenca, periudha midis të qenit fëmijë dhe të qenit të rritur, është shpesh një periudhë e vështirë për prindërit dhe fëmijët e tyre. Kjo ndodh […]

Adoleshentët që harxhojnë më shumë kohë para ekranit kanë marrëdhënie të varfëra

Adoleshentët që kalojnë shumë kohë për të parë televizor ose duke përdorur kompjuterat kanë marrëdhënie të varfëra ndërpersonale, konfirmojnë kërkuesit  (Arch Pediatr Adolesc Med2010; 164: […]

Aknet: Kujdesi i lëkurës gjatë trajtimeve të akneve

Shumë trajtime për akne, si ilaçet topikale (sipërfaqësore) dhe oral-e, mund të shkaktojnë tharje, skuqje dhe irritim.  Kjo është për shkak se mjeku juaj ka […]

Përmbledhje mbi aknet

Akne-t janë një problem lëkure që zakonisht ndodh në adoleshencë. Lëkura juaj bëhet e yndyrshme, pore-t bllokohen dhe ju krijoni pika të zeza, dhe më […]

Aknet

Akne-t janë një gjendje lëkure që shkakton shfaqjen e puçrrave në fytyrë, qafë, kraharor dhe në supe. Shenjat e akneve janë pore të bllokuara të […]

Aknet: Adoleshentët me akne kanë më shumë mendime për vetëvrasje

Sipas një studimi të kohëve të fundit, adoleshentët me akne, kryesisht meshkujt, kanë më shumë shanse që të përjetojnë përvoja problemesh mendore dhe mendimesh vetëvrasjeje […]

Muzika pop inkurajon aktivitetin e rrezikshëm

Ekspert-ët amerikanë po i bëjnë thirrje mjekëve pediatër që të marrin një qëndrim mbi çështjen e përmbajtjeve eksplicite në tekstet e muzikës dhe të videove, […]

Tatuazhet rrisin rrezikun e hepatiteve

Ka një shqetësim në rritje që bërja e tatuazheve në oborret e shtëpisë mund të shtojnë transmetimin e viruseve që gjenden në gjak si p.sh. […]

Kancerit i gjirit: Ndihmoni fëmijën që të përballojë diagnozën tuaj

Familjet janë trazuar nga kanceri gjirit të “gruas së shtëpisë”, por ajo shpesh prek më shumë fëmijët adoleshentë. Në veçanti, adoleshentët mund të ndjehen të […]

Astma tek adoleshentët

Përballja me astmën mund të jetë e vështirë për këdo, dhe për adoleshentët shpesh është e shoqëruar nga sikleti dhe konfuzion-i. Këtu janë disa këshilla […]