Ndiqni linket më poshtë për më shumë informacion në lidhje me çështjet që lidhen me shëndetin mendor të adoleshentëve.

Çrregullimi bipolar: Fakte të reja

Një lidhje midis gjinisë dhe çmendurisë ka qenë përmendur shumë në kulturën popullore dhe në arte, por kërkimet e reja mund të sjellin kredibilitet shkencor […]

Sëmundja mendore: Trajtimet e disponueshme

Ekzistojnë trajtime të shumta dhe të ndryshme për sëmundjet mendore dhe trajtimi shpesh përfshin një kombinim të metodave, që mund të ofrohen nga profesionistë të […]

Sjellja vetëvrasëse dhe vetëdëmtimi

Për njerëzit me probleme mendore, dhimbja dhe stresi i sëmundjes mund të jetë aq i madh sa ato mund të ndjejnë një dëshirë për t’i […]

Gjashtë këshilla për prindërit që rrisin fëmijë me shpërqendrim dhe hiperaktivitet

Kur një çift mësoi se fëmija i tyre pesë vjeçar ishte i shpërqendruar dhe hiperaktiv, nuk deshën ta besonin këtë. Kur fëmija ishte në shkollë, […]

Vetëvrasja: Cilat janë shenjat paralajmëruese?

Vetëvrasja është një ndodhi tragjike për familjarët, miqtë dhe të tërë komunitetin. Edukimi për vetëvrasjen dhe parandalimin e tij është hapi i parë zvogëlimin e […]

Çrregullimet e të ngrënit

Termi “çrregullim i të ngrënit” është përdorur për të përshkruar një sëmundje serioze, që prek pjesën më të madhe të njerëzve dhe kryesisht femrat. Dy […]

Simptomat e ADHD-së (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) dhe diagnoza

ADHD-ja (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) është një gjendje kronike (që zgjat tërë jetën) që mund të ketë impakt serioz në jetën e fëmijëve të prekur, […]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) mund të jetë e lidhur me defektin e gjeneve

Studiuesit evropianë pohojnë se kanë gjetur dëshmi të drejtpërdrejta për një komponent gjenetik për çrregullimet e hiperaktivitetit dhe mungesën e vëmendjes (ADHD), duke sfiduar pikëpamjen […]

Aknet: Adoleshentët me akne kanë më shumë mendime për vetëvrasje

Sipas një studimi të kohëve të fundit, adoleshentët me akne, kryesisht meshkujt, kanë më shumë shanse që të përjetojnë përvoja problemesh mendore dhe mendimesh vetëvrasjeje […]

Rreziku i vetëvrasjes nuk varet nga tipi i antidepresantit

Kërkuesit thonë se rreziku i vetëvrasjes tek fëmijët që fillojnë të marrin antidepresantë në vitin e parë është i ngjashëm, pavarësisht nga tipi i ilaçit […]

Vetëvrasja tek fëmijët

Vdekja nga vetëvrasja është një nga mënyrat më të këqija për t’i dhënë fund jetës. Është shkatërruese për familjen dhe miqtë kur një person i […]

Forumi i suportit të vetëdëmtimit është duke bërë diçka të mirë

Forume të moderuara interneti, për të rinjtë që vetëdëmtohen janë të vlefshme, sepse ata përfaqësojnë ndihmën e vetme që shumë prej këtyre adoleshentëve dhe të […]

Muzika pop inkurajon aktivitetin e rrezikshëm

Ekspert-ët amerikanë po i bëjnë thirrje mjekëve pediatër që të marrin një qëndrim mbi çështjen e përmbajtjeve eksplicite në tekstet e muzikës dhe të videove, […]

Çrregullimet e të ngrënit mund të vazhdojnë deri në moshë të rritur

Adoleshentët të cilët kanë sjellje anormal-e të të ngrënit, duke përfshirë edhe dietat, janë në rrezik ndaj problemeve të vazhdueshme në moshë të rritur, tregoi […]

Depresioni

Depresioni klinik është një sëmundje, një gjendje mjekësore. Ai në mënyrë sinjifikative prek mënyrën sesi dikush ndihet, duke shkaktuar një ulje të vazhdueshme të humorit. […]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) rrit rrezikun e depresionit dhe të vetëvrasjeve tek adoleshentët

Kërkimet tegojnë se fëmijët me çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje (ADHD) mund të jenë nën një rrezik në rritje për depresion dhe vetëvrasje (Arch Gen […]

Çrregullimi social i ankthit

Çrregullimi social i ankthit – gjithashtu i quajtur fobia sociale – është një gjendje ku komunikimi i përditshëm me njerëzit e tjerë provokon frikë dhe […]

Kancerit i gjirit: Ndihmoni fëmijën që të përballojë diagnozën tuaj

Familjet janë trazuar nga kanceri gjirit të “gruas së shtëpisë”, por ajo shpesh prek më shumë fëmijët adoleshentë. Në veçanti, adoleshentët mund të ndjehen të […]