Mësoni më shumë rreth kancerit të gjakut dhe palcës kockore.

Limfoma

Sistemi limfatik është pjesë e sistemit imunitar (sistemi imunitar) dhe përbëhet nga nyjet limfatike (nganjëherë referuar si gjëndra limfatike) që janë të lidhura me qeliza të […]

Leuçemia

Pikëpamja, sipas së cilës leuçemia (leukemi) është një sëmundje absolutisht fatale, tashmë është shumë e vjetëruar. Këto 20-30 vitet e fundit kanë sjellë përparime të mëdha […]

Leuçemia akute limfoblastike

Leuçemia (leukemi) akute limfoblastike është një lloj kancer i gjakut. E njohur gjithashtu si leuçemi limfocitike akute ose leuçemi limfoide akute, ajo është lloji më […]

Leuçemia mieloide akute

Leuçemia (leukemi) meloide akute është një lloj i kancerit të gjakut. Zakonisht zhvillohet nga qelizat të cilat mund të kthehen në qeliza të bardha të […]

Mieloma multiple

Mieloma multiple (mielomë e shumëfishtë) është një lloj i qelizave të kancer-it që prek plazmën, të cilat janë një formë e maturuar e qelizave të […]