Mësoni më shumë në lidhje me kancerin e gjirit, mamografinë dhe rreth vetë-diagnostikimit.

Alkooli i lidhur me rrezikun e kancerit

Konsumi i shpeshtë i alkool-it rrit rrezikun e grave që vdesin nga kancer-i me gati një të tretën, sugjeron një studim. Kërkimi zbuloi një frekuencë […]

Kanceri i gjirit: Zbulimi dhe diagnostikimi

Zbulimi i hershëm Zbulimi i hershëm është një faktor kyç që mund të rrisë shanset tuaja për t’i mbijetuar kancer-it të gjirit. Nëse kanceri është […]

Kanceri i gjirit: Trajtimet

Trajtimi i kancerit të gjirit përgjithësisht do të fillojë pasi gjendja juaj shëndetësore ka qenë e vlerësuar plotësisht sepse lloje të ndryshme të kancerit të […]

Përsëritja e kancerit të gjirit pas radioterapisë

Radioterapi-a e përgjysmon përsëritjen e kancer-it të gjirit pas një ndërhyrje kirurgjik-ale që e ruan gjirin dhe po ashtu redukton e rrezikun e vdekjes nga […]

Humbja e peshës mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit të gjirit

Edhe humbjet e moderuara të peshës në gratë e shëndosha ose që kanë probleme obezitet-i, të cilat nuk janë duke marrë terapinë e zëvendësimit të […]

Sensibilizimi i gjirit

Kanceri gjirit prek një në 9 femra para moshës 85 vjeçare dhe është shkaku i dytë më i zakonshëm i kancerit i lidhur me vdekjen […]

Kanceri i gjirit: A jeni ju në rrezik?

Edhe pse shkaku direkt që shkakton kancer-in e gjirit është akoma i panjohur, studimet kanë identifikuar faktorë të caktuar që mund të rrisin shanset tuaja […]

Një studim i fundit ka treguar se një ilaç i ri kundër kancerit të gjirit duket i sigurt dhe efektiv kundër avancimit të sëmundjes

Në një studim fillestar, një medikament eksperimental për kancerin e gjirit ndaloi rritjen e sëmundjes dhe tkurri tumor-et, me më shumë se 30% tek disa […]

Kanceri i gjirit: Pyetje dhe përgjigje

Kanceri gjirit është gjithnjë e më i zakonshëm në botën perëndimore. Si kanceri më i zakonshëm ndërmjet grave ai normalisht është edhe i frikshëm, dhe […]

Përdorimi i celularëve lidhur me aktivitetin e qelizave të trurit

Një studim tregon se ekspozimi ndaj radiacionit të celularëve për 50 minuta pakëson glukozë-n (sheqerin) në zonat e trurit që janë afër antenës së celularit. […]

Gjëndrat e gjirit dhe kanceri

Për shumë gra, të ndjerit e një gjëndre në gjoksin e tyre mund të jetë një eksperiencë shumë e frikshme. Për pjesën më të madhe […]

Ruajtja e gjirit rrit rrezikun e rioperimit

Në bazë të një kërkimi të ri, një në 5 gra me kancer-in e gjirit që bën kirurgjinë e ruajtjes së gjirit në vend të […]

Kanceri i gjirit: Meshkujt e prekur nga diagnoza e gruas

Meshkujt, të cilët janë përballuar me diagnozë-n e kancerit të gjirit të njeriut që ato duan – qoftë ajo gruaja, partnerja, mamaja, gjyshja, halla, mikesha […]

Kancerit i gjirit: Ndihmoni fëmijën që të përballojë diagnozën tuaj

Familjet janë trazuar nga kanceri gjirit të “gruas së shtëpisë”, por ajo shpesh prek më shumë fëmijët adoleshentë. Në veçanti, adoleshentët mund të ndjehen të […]

Rreziku i kancerit të gjirit rritet nga puna me kimikate

Gratë të ekspozuara ndaj produkteve të caktuara të naftës dhe fibrave sintetike në jetën e tyre të hershme të punës janë në rritje të rrezikut […]

Përsëritja e kancerit të gjirit përgjysmohet pas radioterapisë

Radioterapi-a përgjysmon përsëritjen e kancerit të gjirit pas kirurgjisë së ruajtjes së gjirit dhe gjithashtu redukton rrezikun e vdekjes nga kanceri i gjirit gjatë 15 […]

Parandalimi i kancerit të gjirit

Struktura e gjirit Lufta kundër kancer-it të gjirit fillon me njohjen e gjinjve tuaj. Ato janë të përbëra nga yndyra, qumështi, gjëndrat e qumështit (alveolë) […]

Kanceri i gjirit ka më shumë mundësi në fazën e postmenopauzës dhe tek gratë diabetike (tipi 2)

Gratë që ndodhen në fazën e post-menopauzë-s dhe që zhvillojnë diabet-in e llojit 2 kanë 27% më shumë mundësi për të zhvilluar kancer-in e gjirit […]

Antioksidantët: Shqetësime rreth karotenoideve të kancerit të gjirit

Suplementet antioksidantë të cilat përmbajnë karotenoide kanë qenë të lidhura me një rritje të rrezikut të vdekjes nga kanceri i gjirit në gratë që janë […]

Antioksidantët përdoren zakonisht në kancerin e gjirit pavarësisht rreziqeve

Suplementet antioksidante janë përdorur gjerësisht ndërmjet grave me kancerin e gjirit, pavarësisht nga shqetësimet që suplementet mund të kenë tek trajtimet. Studimi i parë për […]