Kanceri i prostatës është kanceri më i zakonshëm tek burrat mbi 55-vjeç. Zbuloni më shumë në lidhje me shkaqet, shenjat, simptomat dhe trajtimet e kancerit të prostatës dhe probleme të tjera të prostatës me këtë përzgjedhje të artikujve.

Trajtimi i kancerit të prostatës

Urolog-u dhe onkolog-u që ndjekin rastin tuaj do t’ju këshillojë trajtimin më të mirë pasi të kenë marrë në konsideratë moshën, shëndetin e përgjithshëm dhe […]

Alkooli i lidhur me rrezikun e kancerit

Konsumi i shpeshtë i alkool-it rrit rrezikun e grave që vdesin nga kancer-i me gati një të tretën, sugjeron një studim. Kërkimi zbuloi një frekuencë […]

Rrethprerja (synetllëku) mund të mbrojë kundër kancerit të prostatës

Rrethprerja (synetllëku) në fëmijëri ndikon në reduktimin e rrezikut të kancer-it të prostatës (prostata) tek meshkujt në 15%, sipas kërkimit të SHBA-së për debatimin mbi […]

Rritja e peshës është e lidhur me agresivitetin e kancerit të prostatës

Meshkujt që mbanin peshën e tyre të kontrolluar kishin më pak mundësi për të zhvilluar kancer-in agresiv të prostatës (prostata), sugjeruan kërkuesit amerikanë. Përdorimi i […]

Vitamina E rrit rrezikun e kancerit të prostatës

Suplementet e vitaminës E në mënyrë të konsiderueshme rrisin rrezikun e kancer-it të prostatës (prostata) ndërmjet meshkujve të shëndetshëm. Një mbikqyrje e afërsisht 30,000 meshkujve […]

Mosmbajtja urinare: Këshillat

Mosmbajtja urinar-e shpesh është shkaktuar nga humbja e kontrollit të fshikëzës, ose si shkak i paaftësisë së fshikëzës tuaj për të mbajtur urinën. Ekzistojnë lloje […]

Shpjegimi i mosmbajtjes urinare

Mosmbajtja urinar-e është një rrjedhje e pavullnetshme e urinës e shkaktuar nga kontrolli i dobët i fshikëzës. Përveçse në foshnjat dhe fëmijët e vegjël, nuk […]

Prostata

Prostata është një gjëndër e vogël që ndodhet poshtë fshikëzës dhe gjendet vetëm tek meshkujt. Një prostatë normale është sa madhësia e një arre. Gjëndra […]

Testi antigjen specifik i prostatës (PSA)

Testi PSA (Prostate Antigen Specific) mat sasinë e antigjen-it specifik të prostatës në gjak. PSA është një proteinë e prodhuar nga prostata, një gjëndër me […]

Problemet e prostatës: Hipertrofia beninje e prostatës

Beninj është antonimi i fjalës malinj, d.m.th. jo kanceroz; prostata i referohet gjëndrave të prostatës tek meshkujt; hipertrofi nënkupton një rritje abnormale në numrin e […]

Zgjerimi i prostatës

Çfarë është zgjerimi i prostatës? Prostata është një gjëndër e vogël e vendosur në mes të kockës pubik-e dhe rektumit që kontribuon në procesin e […]

Kanceri i prostatës: Çfarë është ai

Kanceri i prostatës (prostata) zhvillohet kur qelizat në gjëndrat e prostatës rriten më shpejt sesa në prostatën normale, duke formuar një tumor malinj. Pjesa më […]

Kanceri i prostatës: Efektet anësore të kirurgjisë

Kirurgji-a është njëra ndër opsionet e pranishme për trajtimin e kancer-it të prostatës. Vendimi lidhet me kryerjen e nje operacioni, gjë që nuk e lehtë. […]

Kanceri i prostatës: Prognoza

Kancer-i i prostatës (prostata) përcaktohet me një shkallë në bazë të së cilës identifikohet sesa shpejt mund të rritet ai. Një sistem i quajtur shuma […]

Kanceri i prostatës: Diagnostikimi

Doktori do t’ju konfirmojë diagnozë-n pas disa testesh. Ju mund të bëni disa ose të gjitha testet e mëposhtme. Antigjeni specifik i prostatës Antigjen-i specifik […]

Kanceri i prostatës: Shkaqet dhe simptomat

Ndërkohë që shkaqet e kancer-it të prostatës janë të panjohura, shanset e zhvillimit të kancerit të prostatës rriten: Me rritjen e moshës – ajo prek […]

Testet e kancerit të prostatës

Dy testet për kancerin e prostatës (prostata) janë ekzaminimi digital rektal (DRE) dhe antigjen-i specifik i prostatës PSA (Prostate Antigen Specific). Meshkujt që duan të testohen […]

Ekzaminimi i kancerit të prostatës nuk redukton vdekjet

Një tjetër studim i madh ka dështuar për të gjetur prova bindëse në mbështetjen e shqyrtimit të antigjen-it specifik të prostatës PSA (Prostate Antigen Specific) për […]

Kanceri i prostatës i lidhur me rënien e hershme të flokëve

Njerëzit të cilëve ju bien flokët në një moshë të hershme kanë një rrezik më të lartë ndaj zhvillimit të kancer-it të prostatës (prostata), krahasuar […]

Ushtrimet e muskujve të legenit në dysheme (për meshkujt)

Ushtrimet e muskujve të legenit në dysheme mund të ndihmojnë në përmirësimin e kontrollit të fshikëzës pas trajtimeve për kancer-in e prostatës (prostata). Idealisht, ushtrimet duhet […]

Disfunksioni erektil një rrezik për të gjitha trajtimet e kancerit të prostatës

Të gjitha trajtimet për kancerin e prostatës (prostata) janë të lidhura me një rritje të konsiderueshme të rrezikut të dobësisë (mosfunksionimi i ereksion-it, ED), kanë […]

Alkooli – një rrezik për kancerin e prostatës

Konsumimi i rregullt i alkool-it rrit rrezikun e kancer-it të prostatës (prostata), tregoi një studim i ri, madje edhe në nivele që konsiderohen të sigurta […]