Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth kancerit ovarian, duke përfshirë diagnostikimin, simptomat dhe trajtimin e tij.

Kanceri i vezoreve: Zgjedhja e mjekimit

Ndonjëherë është e vështirë të vendoset se cili është mjekimi i duhur për ju. Ju mund të ndiheni se çdo gjë po ndodh shumë shpejt, […]

Tumori Struma ovarii

Tumori struma ovarii është një nënlloj i teratomë-s së vezoreve dhe përbëhet plotësisht apo kryesisht nga inde të tiroideve dhe përmban folikula të madhësive të ndryshme […]

Kanceri i vezoreve: Alternativat e trajtimit

Trajtimi i kancerit të vezoreve zakonisht përfshin ndërhyrjen kirurgjik-ale dhe kemioterapinë. Ndonjëherë ai përfshin radioterapi-në. Kirurgjia Trajtimi parë për kancerin e vezoreve zakonisht është një […]

Kanceri ovarian: Çfarë duhet të dini

Kanceri ovarian është kanceri i vezores ose vezoreve të një gruaje. Vezoret janë të vendosura në të dyja anët e mitrës (barkut) dhe prodhojnë vezë […]

Kanceri ovarian: Çfarë ndodh pas trajtimit?

Shumë njerëz janë në pritje ankthi për të zbuluar jetën pas trajtimit te kancer-it ovarian, që zakonisht paraqet sfidat e veta. Gjatë trajtimit, ju mund […]

Kanceri ovarian: Lista e mjekut tuaj

Ju mund ta gjeni listën e mëposhtme shumë të domosdoshme kur mendoni rreth pyetjeve që ju mund të doni të pyesni rreth sëmundjes dhe trajtimit. […]

Kanceri ovarian: Simptomat dhe diagnostikimi

Simptomat e hershme të kancerit ovarian janë të paqarta dhe mund të përfshijnë parehatinë në bark ose një ndjenjë fryrje apo presioni. Mund të ketë […]

Kanceri ovarian ende i pakapshëm

Ekspert-ët e shëndetit të gruas kanë rënë dakort se nuk ka asnjë provë për të mbështetur shqyrtimin për kancer-in ovarian në gratë që nuk kanë […]

Kanceri ovarian dhe seksualiteti

Trajtimi i kancerit dhe efektet e ndikimeve emocionale të kancerit mund të prekin njerëzit me kancer dhe partnerët e tyre në mënyra të ndryshme. Disa […]

Kanceri ovarian

Ovare-t janë pjesë e sistemit riprodhues të femrës. Ato përmbajnë vezët që mund të sjellin një jetë të re njerëzore kur fekondohen. Në gratë e […]

Terapia e zëvendësimit të hormoneve rrit rrezikun e kancerit ovarian

Dëshmitë janë në rritje se terapia e zëvendësimit të hormoneve (TZH) rrit rrezikun e kancerit ovarian, përveç rrezikut të mirënjohur të kancerit të gjirit. Një […]