Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth kancerit, duke përfshirë edhe ndryshime që ju mund të bëni në mënyrën e jetesës, për t'ju ndihmuar të zvogëloni rrezikun për disa lloje kanceri.

Duhanpirja: Përse duhet të ndalosh pirjen e duhanit

Dëmtimet e shëndetit të shoqëruara me duhanpirjen përfshijnë sëmundje të rrugëve respirator-e dhe mushkërive, kancer mushkërish dhe kancera të tjerë, sëmundje të qarkullimit të gjakut, […]

Alkooli i lidhur me rrezikun e kancerit

Konsumi i shpeshtë i alkool-it rrit rrezikun e grave që vdesin nga kancer-i me gati një të tretën, sugjeron një studim. Kërkimi zbuloi një frekuencë […]

Problemet vulvale

Vulva është pjesa e jashtme e zonës gjenital-e femërore, dhe përfshin mons pubis, klitoridi-n, hapjen e uretrës (zonës urinar-e dhe vaginale) dhe perineum. Shumë gra […]

Tumoret: Beninj vs. Malinj

Kancer-i është një shumëzim anormal, i vazhdueshëm i qelizave. Qelizat ndahen në mënyrë të pakontrolluar dhe mund të rriten në indin e afërt ose të […]

Tumoret e trurit tek të rriturit

Askush nuk e di se çfarë i shkakton tumoret në tru, ka vetëm pak faktorë të njohur të riskut që janë përcaktuar nga studimet. Fëmijët […]

Kujdesi paliativ

Kujdesi paliativ është një kujdesje e koordinuar e dhënë nga mjekët specialistë, infermierët, vullnetarët, punonjësit social dhe punonjësit e kujdesit shpirtëror. Qëllimi i kujdesit paliativ […]

Përsëritja e kancerit të gjirit pas radioterapisë

Radioterapi-a e përgjysmon përsëritjen e kancer-it të gjirit pas një ndërhyrje kirurgjik-ale që e ruan gjirin dhe po ashtu redukton e rrezikun e vdekjes nga […]

Cilat janë rreziqet dhe efektet anësore të kirurgjisë së kancerit?

Ekzistojnë rreziqe që shoqërojnë çdo lloj procedure mjekësore dhe kirurgji-a nuk bën përjashtim. Pjesërisht suksesi varet nga lloji i operacionit kirurgjikal që ju do t’i […]

Kuptimi i kirurgjisë së kancerit: Një udhëheqës për pacientët dhe familjet e tyre

Planifikimi dhe përgatitja për kirurgjinë e kancerit Edhe ju edhe mjeku juaj kanë gjëra për të bërë para kirurgji-së për t’u siguruar që ju keni […]

Pyetje që i duhen bërë mjekut për kirurgjinë e kancerit

Para se të bëhet një ndërhyrje kirurgjikale gjeni gjithçka mundeni lidhur me përfitimet, rreziqet dhe efektet anësore të operacionit. Ju mund të doni t’i bëni […]

Antioksidantët

Antioksidantë-t janë substanca natyrale që mund të jenë të dobishme për shëndetin tonë. Ata punojnë duke parandaluar oksidimin e substancave të njohura si radikalet e […]

Lënia e duhanit: 10 këshilla

Nuk është asnjëherë vonë për të lënë duhanin dhe ka shumë përfitime, pa marrë parasysh se çfarë moshe keni kur ju hiqni dorë. Këtu janë […]

Një studim i fundit ka treguar se një ilaç i ri kundër kancerit të gjirit duket i sigurt dhe efektiv kundër avancimit të sëmundjes

Në një studim fillestar, një medikament eksperimental për kancerin e gjirit ndaloi rritjen e sëmundjes dhe tkurri tumor-et, me më shumë se 30% tek disa […]

Ja 15 simptoma të kancerit që meshkujt i injorojnë

Ekspert-ët thonë se meshkujt mund të përfitojnë shumë duke qenë të vëmendshëm ndaj simptomave të caktuara të kancerit, të cilat duhet të diskutohen me doktorin […]

Akrilamidi në ushqim dhe ndikimi i tij tek risku për kancer

Akrilamidi është një substancë kimike që përdoret kryesisht si bllok ndërtues për të bërë poli-akrilamidet dhe kopolimeret e akrilamidit. Këto dy substanca, përdoren në shumë […]

Aspirina – e marrë çdo ditë, mund të ulë rrezikun e kancerit të vezoreve me 20%!

Një studim i ri tregon se marrja e përditshme e aspirinës zvogëlon rrezikun e një femre për tu prekur nga kanceri i vezoreve. Shkencëtarët e […]

Trajtimi i ri kundër kancerit: Doktorët janë entuziastë

Pjesa më e madhe e produkteve farmaceutike dhe trajtimeve kundër kancerit janë helme, të dizenjuara për të sulmuar, me shpresën për të vrarë qelizat kancerogjene, […]

Kanceri i kockave: Zbuloni llojet, simptomat, shkaqet dhe mjekimet

Kanceri i kockave është një lloj i pazakontë kanceri i cili fillon të shfaqet në kockë. Kanceri i kockave mund të fillojë në çdo kockë […]

Kanceri oral (i gojës)

Kanceri përkufizohet si rritja e pakontrolluar e qelizave, të cilat pushtojnë dhe dëmtojnë materialin rreth tyre. Kanceri oral shfaqet si një pjesë shtesë në gojë, […]

Shenjat e para paralajmëruese të kancerit: A jeni në rrezik?

Shumë nga ne nuk i dinë shenjat paralajmëruese  të formave më të njohura dhe vdekjeprurëse të kancerit. Një vëzhgim shqetësues tregon se 26% e amerikanëve  […]

Vaksina HPV mbron kundër kancerit anal

Vaksinat që tashmë u jepen grave për të parandaluar shfaqjen e kancer-it të qafës së mitrës sigurojnë edhe një mbrojtje të fortë ndaj kancerit të […]

Shkenca e teknologjisë së gjeneve

Bioteknologjia ka si objekt të saj përdorimin e sistemit biologjik, pra të gjallesave, për të bërë ose ndryshuar produktet. Ajo është përdorur ndër shekuj në […]

Suplementet e seleniumit nuk parandalojnë kancerin

Dëshmitë nga një milion njerëz që marrin pjesë në studimet e suplementeve të seleniumit kanë treguar se ajo nuk parandalon kancer-in. Pesëdhjetë e pesë studime […]

Celularët rrisin rrezikun e tumorit të trurit

Përdorimi i tepërt i telefonave celularë mund të çojë në një rritje të disa prej tumor-eve të trurit të tilla si glioma, u shpreh Agjencia […]

Siguria e celularëve është në dyshim

Epidemiolog-ët kanë rishikuar shqetësimet në lidhje me sigurinë e përdorimit në mënyrë konstant-e të celularëve, duke treguar se shumica e studimeve të mëparshme kanë qenë […]

Kanceri nga celulari është në dyshim

Nuk ka të dhëna të qarta për një lidhje midis celularëve dhe kancer-it të trurit. Kjo është gjetur në një studim të madh të bërë […]

Sistemi limfatik

Shumica prej nesh kanë përjetuar “fryrjen e gjëndrave” në një kohë ose në një tjetër. Por shumë njerëz nuk e kuptojnë se çfarë janë gjëndrat, […]

Pllakat dentare mund të rrisin rrezikun e kancerit

Një studim vëzhgimor ka gjetur se pllakat e vazhdueshme dentare mund të rrisin rrezikun e vdekjes së parakohshme nga kancer-i. Kërkuesit suedezë gjurmuan shëndetin e […]

Kanceri: Çfarë është

Gjatë jetës sonë, qelizat e shëndetshme në trupin tonë ndahen dhe zëvendësojnë veten e tyre në një sekuencë të kontrolluar. Ndonjëherë, një qelizë fillon të […]

Rreziku i kancerit – më i madh për gratë shtatlarta

Gratë shtalarta kanë një rrezik më të madh në zhvillimin e kancer-it, të dhëna këto nga një studim i një milion grave në Mbretërinë e […]

Kanceri i gojës dhe fytit – më i zakonshëm tek personat që kanë të bëjnë me beton

Puna me beton dhe njëkohësisht personat që merren me bujqësi janë në listën e profesioneve që kanë një rrezik të lartë për zhvillimin e kancerit […]