Klikoni në artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth pankreasit dhe kondicionet që e ndikojnë atë.

Pankreasi dhe insulina

Pankreas-i është një nga organ-et e sistemit tuaj të tretje-s. Ai shtrihet në pjesën tuaj abdominale, prapa stomakut. Ai ka një strukturë të gjatë të […]

Diagnoza e kancerit të pankreasit dhe zbulimi i hershëm

Kanceri i pankreas-it mund të kalojë i pazbuluar deri sa të jetë i avancuar. Në kohën kur shfaqen simptomat, diagnostikimi i kancerit të pankreasit është […]

A mund të jetë kanceri i pankreasit kanceri i dytë më vdekjeprurës në 2030-ën?

Ekspert-ët e SHBA thonë se parashikimet theksojnë nevojën për më shumë kërkime rreth kësaj sëmundjeje të vështirë për t’u diagnostikuar dhe trajtuar. Kërkimet e reja […]

Pankreatiti: Gjithçka që ju duhet të dini

Pankreatiti është një inflamacion i pankreasit (një nga organ-et e sistemit të tretje-s). Ai  zhvillohet kur enzimat tretëse, që pankreas-i juaj prodhon që të tresë […]

Kanceri pankreatik

Çfarë është pankreasi? Pankreas-i është një gjëndër e rëndësishme e lokalizuar në bark, pak prapa stomaku-t dhe para shpinës tuaj. Pankreasi është rreth 25 cm […]