Ndiqni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth shqetësimeve të vulvës.

Problemet vulvale: Një guidë vetëndihmuese

Problemet vulvale dhe vagina-le nuk kanë marrë shumë vëmendje deri para ca kohësh, por në 10 vitet e fundit shumë mjekë janë përpjekur për të […]

Dhimbja vaginale dhe vulvodinia

Fakte mbi dhimbjen vaginale dhe vulvodininë: Vulvodinia i referohet dhimbjes në zonën e vulvë-s dhe vaginës për të cilën nuk është identifikuar ndonjë shkak. Vulvodinia […]

Myku vaginal: Simptomat, diagnostikimi dhe trajtimi

Myku vaginal është një infeksion i zakonshëm i shkaktuar nga Candida albicans. Një emër tjetër për mykun vaginal është kandidozë. Simptomat e mykut vaginal Këto […]

Lichen sclerosis

Lichen sclerosis është një gjendje jo e zakonshme e lëkurës që mund të zhvillohet kudo në trup. Më shpesh ajo prek organ-et gjenital-e (vulvë-n tek […]

Vaginoza bakteriale

Vaginoza bakteriale është një gjendje që shkaktohet nga zhbalancimi i baktereve natyrale në vaginë. Është një shkak i zakonshëm i shkarkesës anormal-e tek vagina. Simptomat […]

Myku

Myku është një infeksion, më i shpeshtë është Candida albicans. Këto infeksione jetojnë në mënyrë natyrale në trupin tonë dhe zakonisht janë të dëmshme. Megjithatë, nëse […]